Лисички смажені з картоплею

Лисички смажені з картоплею
4.0
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • лисички – 400 г
  • цибуля – 1 шт.
  • картопля – 8 шт.
  • лимон – ¼ шт.
  • соняшникова олія
  • часник – 2 зубчики
  • мелений перець, сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Очистіть гриби від сміття, промийте у проточній воді. Викладіть у глибоку миску, залийте холодною водою та залиште на 15 хвилин.
  2. Налийте у каструлю 1,5 літра води та поставте на середній вогонь. Після закипання рідини викладіть усі гриби і варіть протягом 20 хвилин, періодично знімаючи піну.
  3. Очистіть цибулю від лушпиння та наріжте напівкільцями. Очищені зубчики часнику наріжте кружечками.
  4. Очистіть картоплю, промийте та поріжте на середні шматочки.
  5. Розігрійте соняшникову олію на сковорідці з високими стінками. Викладіть подрібнений часник та обсмажте кілька хвилин, потім вийміть шумівкою і викиньте.
  6. Викладіть відварені гриби та всю картоплю, обсмажте протягом 8 хвилин на сильному вогні. Змішайте все, зменшіть вогонь та продовжіть готувати ще 7 хвилин.
  7. Збризніть лимонним соком, посипте меленим перцем і кухонною сіллю. Накрийте картоплю кришкою та тушкуйте до готовності.

Лисички з картоплею можна подавати як самостійну страву або з маринадами, свіжими овочами та будь-якою м'ясною стравою.

Доповнення:

Лисички - це не тільки смачні, але й корисні гриби. Вони містять багато вітамінів і мінералів, зокрема вітамін D і антиоксиданти. Цікавим фактом є те, що лисички майже не уражаються черв'яками завдяки їх природному хімічному складу, який відлякує паразитів. Це робить їх одними з найбільш екологічно чистих грибів. Крім того, лисички мають виразний смак і аромат, який чудово поєднується з картоплею та іншими овочами.