Котлети курячі з рикоттою

Котлети курячі з рикоттою
3.9
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • цедра лимона - 1 ч.л.
  • рикотта - 250 г
  • вершкове масло - 30 г
  • панірувальні сухарі - 2 ст.л. (та ще 2 ст.л. для фаршу)
  • гілочки свіжої петрушки - 4 шт.
  • сіль - за смаком
  • куряче філе - 250 г

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішати рикотту, терту лимонну цедру, більшу частину вершкового масла та дрібно нарізану петрушку до однорідності.
  2. Нарізати куряче філе на маленькі шматочки та подрібнити за допомогою блендеру.
  3. Додати курячий фарш до миски з рикоттою, добре перемішати, додати половину порції мелених сухарів та трохи солі, сформувати середні за розміром котлети.
  4. Обвалювати котлети у панірувальних сухарях, після чого підготувати лист (або форму) для запікання.
  5. Розмістити курячі котлети на листі (формі) та запікати протягом 20 хвилин при 180 градусах у гарячій духовці.

Сервірування:

Подавайте котлети з рикоттою на листі салату з сезонними овочами. Це не тільки додасть страві естетичного вигляду, але й збагатить її свіжими смаками. Щоб додати різноманітності, можна приготувати легкий йогуртовий соус з додаванням часнику та зелені, що ідеально доповнить смак курячих котлет.