Зубатка в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг філе зубатки (можна замінити стейками)
- 2 помідори
- 2 цибулини
- 2 моркви
- 1 болгарський перець
- 2 ч.л. соку лимона
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Філе або стейки зубатки промити й обсушити. Духовку розігріти до 180С, форму для запікання змастити олією. Моркву очистити і натерти на крупній тертці, цибулю очистити і порізати четвертинками. Болгарський перець промити, очистити від насіння, порізати маленькими шматочками. Помідори вимити і порізати середніми шматочками.
- Філе або стейки зубатки промити й обсушити, натерти сіллю з перцем і викласти у форму, скропити рибу лимонним соком. Покрити зубатку тушкованими овочами і відправити форму в розігріту духову шафу.
- Готується зубатка з овочами приблизно 25 хвилин за вказаної температури. Потім вийняти форму й залишити на кілька хвилин. Подавати запечену зубатку до столу гарячою з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!
Одним із головних секретів цієї страви є використання свіжих і якісних продуктів. Підберіть філе зубатки свіжої, забезпечте, щоб овочі були стиглими та соковитими. Це дасть вам змогу насолодитися справжнім смаком риби, відчути легку кислинку лимона та духмяність овочів.