Карасі в сметані
Кухня
Інгредієнти:
- 8-10 середніх карасів (свіжих)
- 3 цибулини
- 150-200 гр сметани 20-30%
- борошно - опціонально
- 50 гр вершкового масла
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Карасів вимити й очистити від луски, відрізати голови. Надрізати черевце кожної риби та випатрати її. Зробити кілька діагональних надрізів на кожному карасі, а потім зробити такі ж надрізи в іншому напрямку. Обсушити рибу паперовими рушниками.
- Цибулю очистити та порізати тонкими кільцями. На сковороду покласти вершкове масло і розтопити його на повільному вогні. Потім додати в розігріте масло цибулю й обсмажити її до золотистого кольору протягом 3-5 хвилин, помішуючи.
- Духовку розігріти до 180С. Перекласти смажену цибулю в окрему тарілку, кожного карася натерти сіллю з перцем і обваляти з двох боків у борошні. Викласти кілька карасів у паніровці на сковороду з розігрітою олією.
- Смажити карасів приблизно 3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки. Перекласти смажених карасів у форму для запікання, посмажити решту карасів. Скласти всю рибу у форму, покрити її смаженою цибулею.
- У невеликій ємності з'єднати сметану із сіллю, перцем і спеціями, ретельно перемішати. Залити карасів сметаною, рівномірно розподілити її та присипати панірувальними сухарями. За бажанням можна трохи потерти зверху вершкове масло. Відправити форму в розігріту духовку.
- Запікати карасів у сметані протягом півгодини до рум'яності. Вийняти форму з духовки і залишити на кілька хвилин остигати. Розкласти карасів по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Хочу згадати, що карасі - це риба, яка має велику популярність в українській кухні. Вона вирізняється своєю ніжною м'якоттю і чудово підходить для різних видів приготування. Запікання карасів у сметані - один із традиційних способів приготування цієї риби, який додає смаку та ніжності. Не забувайте прикрасити стіл українськими мотивами, наприклад, залити сметаною зелень, яка нагадуватиме про природність і чистоту цієї страви.