Карасі в сметані

Карасі в сметані
4.5
(6)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 8-10 середніх карасів (свіжих)
  • 3 цибулини
  • 150-200 гр сметани 20-30%
  • борошно - опціонально
  • 50 гр вершкового масла
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Карасів вимити й очистити від луски, відрізати голови. Надрізати черевце кожної риби та випатрати її. Зробити кілька діагональних надрізів на кожному карасі, а потім зробити такі ж надрізи в іншому напрямку. Обсушити рибу паперовими рушниками.
  2. Цибулю очистити та порізати тонкими кільцями. На сковороду покласти вершкове масло і розтопити його на повільному вогні. Потім додати в розігріте масло цибулю й обсмажити її до золотистого кольору протягом 3-5 хвилин, помішуючи.
  3. Духовку розігріти до 180С. Перекласти смажену цибулю в окрему тарілку, кожного карася натерти сіллю з перцем і обваляти з двох боків у борошні. Викласти кілька карасів у паніровці на сковороду з розігрітою олією.
  4. Смажити карасів приблизно 3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки. Перекласти смажених карасів у форму для запікання, посмажити решту карасів. Скласти всю рибу у форму, покрити її смаженою цибулею.
  5. У невеликій ємності з'єднати сметану із сіллю, перцем і спеціями, ретельно перемішати. Залити карасів сметаною, рівномірно розподілити її та присипати панірувальними сухарями. За бажанням можна трохи потерти зверху вершкове масло. Відправити форму в розігріту духовку.
  6. Запікати карасів у сметані протягом півгодини до рум'яності. Вийняти форму з духовки і залишити на кілька хвилин остигати. Розкласти карасів по тарілках і подавати до столу. Смачного!

Хочу згадати, що карасі - це риба, яка має велику популярність в українській кухні. Вона вирізняється своєю ніжною м'якоттю і чудово підходить для різних видів приготування. Запікання карасів у сметані - один із традиційних способів приготування цієї риби, який додає смаку та ніжності. Не забувайте прикрасити стіл українськими мотивами, наприклад, залити сметаною зелень, яка нагадуватиме про природність і чистоту цієї страви.