Свинячі нирки в сметанному соусі з солоними огірками

Свинячі нирки в сметанному соусі з солоними огірками
4.0
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг свинячих нирок
  • 3 середніх солоних огірки
  • 1 цибулина
  • 3 ст.л. сметани
  • 2-3 ст.л. вершкового масла
  • 1,5 ст.л. борошна
  • 1 ст.л. оцту 9%
  • 1 лавровий лист
  • 4 горошини чорного перцю
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Свинячі нирки промити, очистити від плівки та зайвого жиру. Розрізати кожну нирку навпіл і знову промити. Скласти промиті й розрізані нирки в миску, залити їх холодною водою і залишити на 5 годин у холодильнику, кожні півтори години змінюючи воду.
  2. Через зазначений час злити воду і покласти субпродукти в каструлю, залити їх холодною водою. Поставити каструлю на вогонь і довести воду до кипіння. Відразу після закипання зняти каструлю з плити і злити гарячу воду, залити нирки свіжою холодною водою, повернути каструлю на вогонь.
  3. Довести воду до кипіння, знову злити, залити свинячі нирки холодною водою і поставити на вогонь. Проварити свинячі нирки протягом півгодини після закипання. Злити бульйон в окрему ємність, дати ниркам охолонути й порізати їх невеликими шматочками.
  4. У сковороді розтопити на невеликому вогні вершкове масло, додати борошно і ретельно розмішати до однорідності. Помішуючи масляну суміш, влити в сковорідку тонкою цівкою близько 250 мл бульйону, в якому варилися нирки.
  5. Проварити соус протягом 5 хвилин при слабкому кипінні. Тим часом порізати солоні огірки невеликими кубиками, цибулю очистити і порізати тонкими четвертинками.
  6. У пательні з'єднати соус, свинячі нирки, солоні огірки, цибулю, горошини перцю, лавровий лист, сметану і перемішати. Довести соус до кипіння і накрити сковороду кришкою.
  7. Готувати свинячі нирки приблизно 20 хвилин на невеликому вогні під кришкою. За 5 хвилин до закінчення приготування додати сіль і перець за смаком. Наприкінці додати оцет, перемішати і зняти сковороду з вогню.
  8. Тушковані свинячі нирки будуть смачнішими, якщо дати їм 15 хвилин настоятися під кришкою. Потім розкласти готову страву по тарілках і подавати до столу в гарячому вигляді з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!