Запечена кета в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг кети (тушка)
- 2 середніх помідори
- півлимона
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Духовку розігріти до 200С, приготувати 6 квадратних шматків фольги. Кету промити, обсушити і порізати стейками близько 2 см завтовшки (має вийти 6 стейків). Натерти кожен стейк сіллю з перцем і укласти на середину шматка фольги.
- Помідори вимити і порізати тонкими кружальцями. Лимон вимити, порізати тонкими півкружальцями й очистити їх усі від кісточок. Покрити рибу шматочками помідора і часточками лимона. Загорнути стейк кети у фольгу, перекласти все на деко і відправити в розігріту духову шафу.
- Запікається кета в духовці протягом півгодини. Через зазначений час вийняти деко і залишити його на 10 хвилин. Розгорнути фольгу, перекласти запечену кету на тарілку і подавати до столу. Смачного!
Кета - це вид лосося, який мешкає в Північному Льодовитому океані та річках Євразії. Відмінність цієї риби від інших у тому, що вона має чудовий смак і нейтральне м'ясо, яке легко поєднується з різними приправами. Запікання кети в духовці - простий спосіб приготувати цю рибу, який зберігає всі її корисні властивості та надає їй незвичайного аромату і смаку. Розділіть радість від цієї чудової страви з вашою сім'єю та друзями й отримайте справжнє задоволення від її споживання. Насолоджуйтеся цим простим, але вишуканим рецептом запеченої кети!