Вареники з чорницею

Вареники з чорницею
4.0
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для вареників із чорницею:

  • 300 гр борошна
  • чиста вода - опціонально (близько 100 мл)
  • 1 невелике яйце (близько 50 гр) + 1 білок
  • 1 ч.л. цукру
  • пів ч.л. солі

Чорнична начинка для вареників:

  • 0,5 кг свіжої чорниці
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. крохмалю
  • пів-ч.л. меленої кориці

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування тіста для вареників із чорницею. Борошно просіяти в миску через сито разом із сіллю та цукром, розмішати, зробити в центрі заглиблення. Вбити в центр яйце і ретельно розмішати.
  2. У борошняну суміш тонкою цівкою вливати холодну воду і вимішувати тісто доти, доки воно не стане однорідним і еластичним. Накрити тісто для вареників харчовою плівкою і залишити його на 20 хвилин у кімнатній температурі.
  3. Тим часом приготувати начинку з чорниць для вареників. Чорниці перебрати, скласти в миску і залити холодною водою, гарненько промити ягоди і злити воду. Повторити процедуру з промиванням ще раз.
  4. Скласти чорниці в миску, додати цукор, мелену корицю і крохмаль, перемішати. Готове тісто розкачати на присипаній борошном поверхні в тонкий пласт близько 3-4 мм завтовшки. Вирізати склянкою відповідного розміру з пласта тіста кола. Білок відокремити від жовтка, змащувати ним краї кожного кола тіста перед тим, як зліпити вареник.
  5. У центр кожного кола покласти по столовій ложці чорничної начинки, змастити краї кола білком, з'єднати і защипати їх. Викласти напівготові вареники на присипану борошном обробну дошку, тісто зім'яти, вимісити і знову розкачати. Повторити процедуру з вирізанням кіл і ліпленням вареників.
  6. У великій каструлі закип'ятити воду і підсолити її. У киплячу підсолену воду всипати потрібну кількість вареників (решту можна заморозити). Готувати вареники з чорницею приблизно 4-5 хвилин з моменту закипання.
  7. Потім вийняти їх із води шумівкою і розкласти по тарілках. Вареники з чорницями смачніші, коли гарячі, за бажанням їх можна посипати цукром або полити сметаною, збитою з цукром. Смачного!

Вареники з чорницею - це справжня літня насолода. Ароматне тісто, наповнене соковитою чорницею, робить цю страву незабутньо смачною. Чорниці - це справжнє диво природи, яке відоме своїми корисними властивостями. Вона багата на антиоксиданти, вітаміни та мінерали, що сприяють загальному зміцненню організму.