Вареники з малиною
Кухня
Інгредієнти:
- 450 гр борошна
- 400 гр малини
- 70-80 мл молока
- 1 яйце
- 4 ст.л. цукру
- 3-4 ст.л. чистої води
Рецепт приготування страви:
- Приготувати тісто для вареників із малиною. Молоко з'єднати з водою і підігріти до трохи теплої температури. Борошно просіяти через сито в миску, у центрі зробити заглиблення і вбити туди яйце.
- Вимішуючи масу ложкою, влити туди молочну суміш. Вимісити вареничне тісто руками до повної однорідності, скрутити кулю й обернути її харчовою плівкою. Залишити тісто для вареників із малиною на 20 хвилин у кімнатній температурі.
- Малину перебрати, вимити й обсушити. Через зазначений час вийняти тісто з харчової плівки, скачати з нього джгут близько 4 см завтовшки і нарізати шматочками, товщиною приблизно 1,5 см. Кожен шматочок тіста розкачати в тонкий (3-4 мм) корж.
- У центр кожного коржа покласти по 2 ч.л. малини, засипати її невеликою кількістю цукру. З'єднати і защипати краї вареника, викласти їх на обробну дошку, присипану борошном. Таким чином зліпити вареники з малиною з тіста, що залишилося, і ягід.
- У великій каструлі закип'ятити воду, трохи підсолити її й опустити туди потрібну кількість вареників (частину напівфабрикатів можна заморозити). Готувати вареники з малиною приблизно 4 хвилини з моменту закипання до готовності.
- Вийняти готові вареники з киплячої води шумівкою і викласти на тарілку. Подавати вареники з малиною до столу гарячими, за бажанням можна полити сметаною або йогуртом. Приємного апетиту!
Вареники - одна з найпопулярніших страв в українській кухні. Вареники можна готувати з різноманітними начинками, від класичних картопляних до солодких фруктових. Малина, зі своїм багатим смаком і корисними властивостями, робить цей варіант особливо смачним і апетитним. Спробуйте експериментувати з іншими ягодами або додавайте трохи смородини в начинку, щоб отримати нові смакові відтінки. Насолоджуйтеся улюбленою українською стравою!