Смачна кілька в томатному соусі

Смачна кілька в томатному соусі
3.9
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг кільки
  • 250 мл томатного соку
  • 1 цибулина
  • 3 ст.л. кетчупу (бажано "Лагідного")
  • 1 ст.л. цукру
  • 2 зубчики часнику
  • 3 горошини запашного перцю
  • пів ч.л. солі
  • 1 лавровий лист
  • чорний мелений перець за смаком
  • мелений коріандр за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Кульку почистити, видалити голови й випатрати. Скласти рибу в друшляк і промити під струменем води, потім залишити стікати її від зайвої води. Духовку розігріти до 180С, форму для запікання змастити олією.
  2. Цибулю почистити й порізати півкільцями, часник почистити й пропустити через часникодавку. На пательні розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю. За кілька хвилин додати в сковорідку часник, кільку, томатний сік, кетчуп, лавровий лист, усі спеції та сіль за смаком.
  3. Влити додатково ще пару ложок олії і перемішати. Довести кільку з томатним соком до кипіння і викласти все у форму для запікання. Накрити форму фольгою і відправити в розігріту духовку.
  4. Кілька в томатному соусі буде готова через годину. Вийняти форму з духової шафи і залишити на 10 хвилин остигати. Зняти фольгу і перекласти кульку на тарілку. Кілька з томатним соусом смачна і в гарячому, і в холодному вигляді. Смачного!

Кілька - це дуже поживна риба, багата на вітаміни та корисні жирні кислоти. Вона також вважається джерелом кальцію і фосфору, необхідних для зміцнення кісток. Спробуйте цей рецепт, щоб отримати задоволення від корисної та смачної страви.