Смачна кілька в томатному соусі

Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг кільки
- 250 мл томатного соку
- 1 цибулина
- 3 ст.л. кетчупу (бажано "Лагідного")
- 1 ст.л. цукру
- 2 зубчики часнику
- 3 горошини запашного перцю
- пів ч.л. солі
- 1 лавровий лист
- чорний мелений перець за смаком
- мелений коріандр за смаком
Рецепт приготування страви:
- Кульку почистити, видалити голови й випатрати. Скласти рибу в друшляк і промити під струменем води, потім залишити стікати її від зайвої води. Духовку розігріти до 180С, форму для запікання змастити олією.
- Цибулю почистити й порізати півкільцями, часник почистити й пропустити через часникодавку. На пательні розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю. За кілька хвилин додати в сковорідку часник, кільку, томатний сік, кетчуп, лавровий лист, усі спеції та сіль за смаком.
- Влити додатково ще пару ложок олії і перемішати. Довести кільку з томатним соком до кипіння і викласти все у форму для запікання. Накрити форму фольгою і відправити в розігріту духовку.
- Кілька в томатному соусі буде готова через годину. Вийняти форму з духової шафи і залишити на 10 хвилин остигати. Зняти фольгу і перекласти кульку на тарілку. Кілька з томатним соусом смачна і в гарячому, і в холодному вигляді. Смачного!
Кілька - це дуже поживна риба, багата на вітаміни та корисні жирні кислоти. Вона також вважається джерелом кальцію і фосфору, необхідних для зміцнення кісток. Спробуйте цей рецепт, щоб отримати задоволення від корисної та смачної страви.