Смачні каннелоні з фаршем
Кухня
Інгредієнти:
- 400 гр яловичого або свинячо-яловичого фаршу
- 200 мл томатного соку
- 150 гр каннеллоні
- 1 цибулина
- 100 гр пармезану
- 3 зубчики часнику
- 2 ч.л. приправи "Італійські трави"
- сіль, перець за смаком
- Соус Бешамель:
- 1 л молока
- 50 гр вершкового масла
- 3 ст.л. борошна
- 1 ч.л. мускатного горіха
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Цибулю з часником очистити й дрібно порізати. На пательню влити 3-4 ст.л. рослинної олії та викласти на неї цибулю з часником. Через кілька хвилин додати в сковороду фарш і ретельно перемішати.
- Смажити фарш із цибулею та часником приблизно 5-7 хвилин на середньому вогні, розминаючи грудочки лопаткою. Потім влити в сковороду томатний сік, довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму.
- Готувати начинку з фаршу для каннеллоні приблизно 10 хвилин під кришкою. Потім зняти кришку і готувати фарш, помішуючи, до випаровування майже всієї рідини. Потім посолити, поперчити фарш за смаком, додати приправи і перемішати.
- Зняти сковорідку з вогню, накрити її кришкою і залишити для охолодження. Тим часом приготувати соус Бешамель (рецепт у рубриці Соуси). Пармезан натерти на дрібній тертці. Духовку розігріти до 180С, приготувати форму для запікання.
- Заповнити форму половиною соусу. Каннеллоні наповнити фаршем і викласти в соус. Залити трубочки з фаршем соусом, що залишився, посипати пармезаном і відправити все в розігріту духову шафу.
- Запікати каннеллоні з фаршем приблизно 35 хвилин до готовності. Вийняти форму і залишити її на кілька хвилин остигати. Розкласти фаршировані каннеллоні по тарілках і подавати до столу в гарячому вигляді. Смачного!
Ця смачна та задовільна страва стане чудовим варіантом для сімейного обіду або святкового застілля. Каннеллони - це тонкі трубочки з макаронів, які можна заповнювати різноманітними начинками. Фарш із яловичини або свинини в поєднанні з ароматним соусом Бешамель і натертим пармезаном створюють неповторний смаковий дует. Ви можете також експериментувати з начинкою і додавати свої улюблені інгредієнти, наприклад, шпинат, гриби або різноманітні овочі. Збалансований смак і привабливий вигляд каннелонів з фаршем зроблять їх головною зіркою вашого столу!