Смачні каннелоні з фаршем

Смачні каннелоні з фаршем
3.8
(11)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 гр яловичого або свинячо-яловичого фаршу
  • 200 мл томатного соку
  • 150 гр каннеллоні
  • 1 цибулина
  • 100 гр пармезану
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ч.л. приправи "Італійські трави"
  • сіль, перець за смаком
  • Соус Бешамель:
  • 1 л молока
  • 50 гр вершкового масла
  • 3 ст.л. борошна
  • 1 ч.л. мускатного горіха
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Цибулю з часником очистити й дрібно порізати. На пательню влити 3-4 ст.л. рослинної олії та викласти на неї цибулю з часником. Через кілька хвилин додати в сковороду фарш і ретельно перемішати.
  2. Смажити фарш із цибулею та часником приблизно 5-7 хвилин на середньому вогні, розминаючи грудочки лопаткою. Потім влити в сковороду томатний сік, довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму.
  3. Готувати начинку з фаршу для каннеллоні приблизно 10 хвилин під кришкою. Потім зняти кришку і готувати фарш, помішуючи, до випаровування майже всієї рідини. Потім посолити, поперчити фарш за смаком, додати приправи і перемішати.
  4. Зняти сковорідку з вогню, накрити її кришкою і залишити для охолодження. Тим часом приготувати соус Бешамель (рецепт у рубриці Соуси). Пармезан натерти на дрібній тертці. Духовку розігріти до 180С, приготувати форму для запікання.
  5. Заповнити форму половиною соусу. Каннеллоні наповнити фаршем і викласти в соус. Залити трубочки з фаршем соусом, що залишився, посипати пармезаном і відправити все в розігріту духову шафу.
  6. Запікати каннеллоні з фаршем приблизно 35 хвилин до готовності. Вийняти форму і залишити її на кілька хвилин остигати. Розкласти фаршировані каннеллоні по тарілках і подавати до столу в гарячому вигляді. Смачного!

Ця смачна та задовільна страва стане чудовим варіантом для сімейного обіду або святкового застілля. Каннеллони - це тонкі трубочки з макаронів, які можна заповнювати різноманітними начинками. Фарш із яловичини або свинини в поєднанні з ароматним соусом Бешамель і натертим пармезаном створюють неповторний смаковий дует. Ви можете також експериментувати з начинкою і додавати свої улюблені інгредієнти, наприклад, шпинат, гриби або різноманітні овочі. Збалансований смак і привабливий вигляд каннелонів з фаршем зроблять їх головною зіркою вашого столу!