Запечений минтай у духовці

Запечений минтай у духовці
3.7
(13)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг філе минтая
  • 200 гр кабачка
  • 4 помідори чері або 1 великий помідор
  • 1 цибулина
  • півлимона
  • 2 ст.л. оливкової олії (можна замінити іншою рослинною)
  • 2-3 ч.л. бальзамічного оцту
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Цибулю очистити і також порізати півкільцями. У невеликій ємності з'єднати оливкову олію, оцет, цибулю, часник, сіль, перець і спеції за смаком. Філе минтая промити й обсушити, обмазати з обох боків отриманим маринадом і скласти в миску.
  2. Залишити минтай маринуватися на півгодини в кімнатній температурі. Кабачок ретельно вимити і за необхідності очистити від шкірки. Якщо ви використовуєте молодий кабачок або цукіні - чистити його не потрібно. Порізати кабачок тонкими півкільцями.
  3. Помідори порізати на половинки (великий помідор можна порізати тонкими півкружками). Лимон порізати тонкими півкружальцями й очистити їх від кісточок. Духовку розігріти до 200С, форму для запікання застелити фольгою.
  4. Викласти у форму рівним шаром кабачок і помідори, зверху покласти минтай разом із маринадом. Викласти поверх філе часточки лимона і відправити все в розігріту духову шафу.
  5. Запікати минтая в духовці за вказаної температури 20 хвилин. Вийняти форму і залишити її на кілька хвилин остигати. Розкласти минтая по тарілках і подавати до столу в гарячому вигляді. Смачного!

Минтай - це чудова риба, яка багата на білки та Омега-3 жирні кислоти, корисні для серцево-судинної системи. Цей рецепт додає соковитості та смаку рибі, завдяки чому вона стає ще смачнішою. Спробуйте цю просту та швидку страву, щоб насолодитися ніжним минтаєм, ароматним кабачком і соковитими помідорами. Вона стане гідною прикрасою вашого столу і потішить ваших гостей своєю смаковою гамою!