Запечений минтай у духовці

Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг філе минтая
- 200 гр кабачка
- 4 помідори чері або 1 великий помідор
- 1 цибулина
- півлимона
- 2 ст.л. оливкової олії (можна замінити іншою рослинною)
- 2-3 ч.л. бальзамічного оцту
- 2 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Цибулю очистити і також порізати півкільцями. У невеликій ємності з'єднати оливкову олію, оцет, цибулю, часник, сіль, перець і спеції за смаком. Філе минтая промити й обсушити, обмазати з обох боків отриманим маринадом і скласти в миску.
- Залишити минтай маринуватися на півгодини в кімнатній температурі. Кабачок ретельно вимити і за необхідності очистити від шкірки. Якщо ви використовуєте молодий кабачок або цукіні - чистити його не потрібно. Порізати кабачок тонкими півкільцями.
- Помідори порізати на половинки (великий помідор можна порізати тонкими півкружками). Лимон порізати тонкими півкружальцями й очистити їх від кісточок. Духовку розігріти до 200С, форму для запікання застелити фольгою.
- Викласти у форму рівним шаром кабачок і помідори, зверху покласти минтай разом із маринадом. Викласти поверх філе часточки лимона і відправити все в розігріту духову шафу.
- Запікати минтая в духовці за вказаної температури 20 хвилин. Вийняти форму і залишити її на кілька хвилин остигати. Розкласти минтая по тарілках і подавати до столу в гарячому вигляді. Смачного!
Минтай - це чудова риба, яка багата на білки та Омега-3 жирні кислоти, корисні для серцево-судинної системи. Цей рецепт додає соковитості та смаку рибі, завдяки чому вона стає ще смачнішою. Спробуйте цю просту та швидку страву, щоб насолодитися ніжним минтаєм, ароматним кабачком і соковитими помідорами. Вона стане гідною прикрасою вашого столу і потішить ваших гостей своєю смаковою гамою!