Желейний торт зі сметаною

Желейний торт зі сметаною
4.2
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 мл сметани
  • 200 г консервованих персиків або ананасів (можна замінити будь-якими фруктами)
  • 2 або 3 пакетика сухої суміші для желе (різних кольорів) по 35-40 г кожен
  • 100 г пісочного печива
  • 100 г цукру
  • 10 г желатину
  • 10 г ванільного цукру

Рецепт приготування:

  1. Приготувати кольорове желе відповідно інструкції на упаковці (наприклад, приблизно 350 мл окропу на 40 г сухої суміші для желе), а потім залишити його охолонути повністю. Відправити желе в холодильник на декілька годин, щоб воно застигло.
  2. Желатин насипати в невелику миску, залити 100 мл чистої холодної води і залишити на 15 хвилин. Поставити миску з желатином на водяну баню і помішувати до повного розчинення кристаликів (але не доводити до кипіння).
  3. Зняти миску з водяної бані і залишити до повного охолодження. Персики, ананаси або інші фрукти нарізати на невеликі кубики однакового розміру. Печиво подрібнити на дуже маленьки шматочки (залишити половину для основи торта).
  4. Збити сметану з цукром та ванільним цукром міксером до повного розчинення. Поступово вливати розчинений охолоджений желатин у сметану, не перестаючи збивати.
  5. Розрізати застигле кольорове желе на великі шматочки. Підготувати велику (найкраще напівкруглу) миску, покривши її харчовою плівкою. Змішати сметанний крем з подрібненим печивом, фруктами та шматочками желе.
  6. Перекласти все до миски, застеленої харчовою плівкою, потім рівномірно вкрити масу печивом і накрити краями плівки. Поставити миску в холодильник на ніч для просочення і застигання желе.
  7. Дістати миску, обережно перевернути желе-торт зі сметаною на тарілку, зняти харчову плівку і подавати до столу. Смачного!

Цей торт - чудовий варіант для домашнього свята або особливого чаювання. Спробуйте приготувати його з різнокольоровими шарами желе, щоб створити яскравий ефект. Або експериментуйте зі смаками фруктів - спробуйте манго, полуницю, або навіть екзотичний личі. Ви можете прикрасити торт збитим вершковим кремом, свіжими фруктами або шматочками печива. В будь-якому випадку, цей торт точно підкорить ваше серце та серця ваших близьких!