Солодка розкіш: Банани в клярі - Магія смаку та ніжності

Солодка розкіш: Банани в клярі - Магія смаку та ніжності
4.6
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 середніх банани
  • 2 яйця
  • 70-80 гр борошна
  • 80 мл чистої води (дуже холодної)
  • 1 ст.л. цукрової пудри
  • щіпка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Щоб кляр на бананах вийшов смачним і хрустким, потрібно охолодити воду до крижаного стану. Борошно просіяти через сито, жовтки відокремити від білків і прибрати останні на кілька хвилин у морозилку.
  2. Жовтки з'єднати з цукровою пудрою і збити міксером до утворення пишної кремової маси. Не перестаючи збивати, влити тонкою цівкою крижану воду і збивати до однорідності.
  3. Борошно всипати на окрему тарілку. Білки вийняти з морозилки, додати дрібку солі та збити міксером до стійких піків. Підмішати білкову піну до жовткової маси й обережно перемішати.
  4. Банани очистити і розрізати впоперек на дві рівні частини. Кожну половинку банана розрізати вздовж ще на дві частини. У глибокій пательні або товстостінній каструлі розігріти приблизно 100 мл рослинної олії.
  5. Кожну четвертинку банана обваляти в борошні, вмочити в кляр і викласти на розпечену олію. Смажити банани в клярі необхідно до золотистої скоринки з усіх боків.
  6. Перекласти готові смажені банани на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб стік зайвий жир. Таким чином просмажити банани, що залишилися, і кляр. Готовий десерт із бананів можна подавати і в гарячому, і в охолодженому вигляді, полив фруктовим соусом, джемом, шоколадним сиропом або на свій смак. Смачного!

Цей рецепт можна варіювати, додавши різноманітні інгредієнти. Наприклад, перед зануренням бананів у кляр, їх можна обсипати цукром із корицею або кокосовою стружкою. Це додасть додаткового аромату та текстури.