Солодка розкіш: Банани в клярі - Магія смаку та ніжності
Кухня
Інгредієнти:
- 3 середніх банани
- 2 яйця
- 70-80 гр борошна
- 80 мл чистої води (дуже холодної)
- 1 ст.л. цукрової пудри
- щіпка солі
Рецепт приготування страви:
- Щоб кляр на бананах вийшов смачним і хрустким, потрібно охолодити воду до крижаного стану. Борошно просіяти через сито, жовтки відокремити від білків і прибрати останні на кілька хвилин у морозилку.
- Жовтки з'єднати з цукровою пудрою і збити міксером до утворення пишної кремової маси. Не перестаючи збивати, влити тонкою цівкою крижану воду і збивати до однорідності.
- Борошно всипати на окрему тарілку. Білки вийняти з морозилки, додати дрібку солі та збити міксером до стійких піків. Підмішати білкову піну до жовткової маси й обережно перемішати.
- Банани очистити і розрізати впоперек на дві рівні частини. Кожну половинку банана розрізати вздовж ще на дві частини. У глибокій пательні або товстостінній каструлі розігріти приблизно 100 мл рослинної олії.
- Кожну четвертинку банана обваляти в борошні, вмочити в кляр і викласти на розпечену олію. Смажити банани в клярі необхідно до золотистої скоринки з усіх боків.
- Перекласти готові смажені банани на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб стік зайвий жир. Таким чином просмажити банани, що залишилися, і кляр. Готовий десерт із бананів можна подавати і в гарячому, і в охолодженому вигляді, полив фруктовим соусом, джемом, шоколадним сиропом або на свій смак. Смачного!
Цей рецепт можна варіювати, додавши різноманітні інгредієнти. Наприклад, перед зануренням бананів у кляр, їх можна обсипати цукром із корицею або кокосовою стружкою. Це додасть додаткового аромату та текстури.