Торт "Пташине молоко" з лимоном
Час приготування:
180 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Бісквіт для торта:
- 4 яйця
- 200 г цукру
- 150 г борошна
- 120 г вершкового масла
- 2-3 ст.л. какао-порошку
- 2 ст.л. молока
- 10 г розпушувача
- 10 г ванільного цукру
- щіпка солі
Манний крем для торта:
- 800 мл молока
- 300 г вершкового масла
- 150 г цукру
- 130 г манної крупи
- 1 великий лимон
Шоколадна глазур:
- 80 г цукру
- 50 г сметани
- 40 г вершкового масла
- 2 ст.л. какао-порошку
Рецепт приготування:
- Порізати вершкове масло для бісквіта на шматочки та залишити його на півгодини в теплі, щоб воно розтануло. Збити яйця зі щіпкою солі міксером на високих обертах до високих піків. Поступово додавати цукор, продовжуючи збивати ще 5-7 хвилин.
- Збити м'яке масло до пишності і поступово додавати тонким струмом яєчну масу. Додати просіяне борошно з розпушувачем та сіллю, постійно просіюючи їх через сито. Розділити тісто на 2 рівні частини. До однієї додати ванільний цукор, а до іншої - какао-порошок. Добре перемішати.
- Викласти форму для випічки пергаментним папером і випікати одну половину тіста протягом 8-12 хвилин в розігрітій до 180°C духовці. Витягнути форму, акуратно перенести корж на решітку, а на дно форми вилити іншу порцію тіста і випікати до готовності. Остудити коржі.
- Приготувати крем для торта: влити молоко в каструлю, поставити її на вогонь. Після закипання зменшити вогонь та поступово додавати манку, просіюючи її через сито і помішуючи молоко ложкою або віночком. Проварити манну кашу, постійно помішуючи, протягом 1-2 хвилин. Додати цукор та мішати до його повного розчинення. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і укутати рушником. Залишити кашу до повного охолодження.
- Взяти масло для крему з холодильника і залишити його в теплі. Вимити лимон у теплій воді, обтерти його сухо і зняти тонкий шар цедри. Натерти цедру на дрібній тертці. Витиснути весь сік з м'якоті лимона і процідити його через сито.
- Збити дуже м'яке вершкове масло на високих обертах міксера до пишності. Поступово додавати по ложці солодку манну кашу. На завершення додати лимонний сік, цедру і перемішати.
- На дно форми з краєм, що відстібається для випічки, покласти шоколадний корж, покрити його кремом з манної каші, накрити світлим коржем і натиснути трохи. Покрити торт харчовою плівкою і поставити в холодильник на ніч, щоб він просочився.
- Приготувати глазур: змішати в сотейнику масло зі сметаною, какао-порошком та цукром, поставити на слабкий вогонь. Розмішати всі інгредієнти до повного розчинення та отримання однорідної консистенції, постійно помішуючи глазур віночком.
- Покрити просочений торт готовою глазур'ю і знову поставити в холодильник на 30-60 хвилин. Потім зняти форму з краєм що відстібається, прикрасити торт "Пташине молоко" за вашим смаком і подавати до столу. Смачного чаювання!
Цей рецепт дозволяє створити неймовірно смачний торт з ніжним манним кремом і цитрусовим акцентом лимона. Лимон надає торту особливого аромату і свіжості. Такий десерт буде відмінним доповненням до будь-якого святкового столу або просто приємним солодким десертом на кожен день. Спробуйте приготувати цей торт і порадуйте своїх близьких та гостей неперевершеним смаком!