Домашнє яблучне пюре в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 кг яблук
- 150 мл чистої води
- 100 гр цукру
Рецепт приготування страви:
- Яблука вимити, очистити від серцевини і порізати невеликими шматочками. За бажанням можна очистити плоди від шкірки. Скласти подрібнені яблука в мультиварку, влити воду, додати цукор і ретельно перемішати.
- Готувати яблука для пюре в мультиварці в режимі Тушкування 1 годину. Банки простерилізувати будь-яким зручним для вас способом, кришки прокип'ятити протягом 8-10 хвилин.
- Після звукового сигналу перекласти вміст мультиварки в окрему ємність і подрібнити міксером до пюреподібної консистенції. Повернути яблучне пюре в мультиварку і довести до кипіння в будь-якому режимі.
- Розкласти готове пюре з яблук по банках, закатати їх кришками, перевернути догори дном і укутати ковдрою. Зберігати яблучне пюре в прохолодному приміщенні, захищеному від сонячного проміння, і вжити протягом 1-1,5 років.
Яблучне пюре - це чудовий спосіб зберегти інтенсивний смак та аромат свіжих яблук на тривалий період. Воно може використовуватися як самостійний десерт, а також як інгредієнт для приготування тортів, пирогів або солодких соусів. Багатий на вітаміни та антиоксиданти, цей десерт стане чудовим доповненням до вашого столу та підніме настрій вашій родині й гостям. Спробуйте цей простий рецепт яблучного пюре і насолоджуйтеся його натуральним смаком у будь-яку пору року!