Пиріг із замороженою смородиною
Кухня
Інгредієнти:
- 500 г замороженої смородини
- 450 г борошна
- 200 г цукру
- 200 г вершкового масла або маргарину
- 2 яйця
- 2 ст.л. крохмалю
- 1 ч.л. розпушувача
- щіпка солі
Рецепт приготування:
- М'яке вершкове масло або маргарин нарізати на кубики та залишити на 30-60 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно стало дуже м'яким. Просіяти борошно разом з розпушувачем та сіллю в окрему миску і перемішати.
- Розбити яйця в миску та збити їх міксером до однорідної маси. Не зупиняючись збивати яйця, додавати поступово цукор і збивати ще 5-7 хвилин до його майже повного розчинення. Поступово вливати яєчну масу в борошно, помішуючи.
- Поступово додавати м'яке вершкове масло і замісити м'яке, не прилипаюче до рук тісто. Розділити його на дві частини в співвідношенні 1:2, скотити кожний шматок тіста в кулю і обмотати харчовою плівкою.
- Більшу частину покласти в холодильник, а меншу - в морозильну камеру на 40-60 хвилин. Форму для випічки або лист покрити папером для випічки, натерти на тертці більшу частину тіста та притиснути пальцями до дна.
- Рівномірно розподілити заморожені ягоди смородини зверху, посипати їх 3 ст. л. цукру, крохмалем і натерти на тертці меншу половину тіста. Поставити форму в попередньо розігріту до 200°C духовку.
- Випікати пиріг з замороженою смородиною протягом 45 хвилин. Вийняти готовий виріб з духовки і залишити його на столі до повного охолодження. Після охолодження нарізати пісочний пиріг зі смородиною на шматочки і подавати до чаю. Смачного!