Пиріг із замороженою смородиною

Пиріг із замороженою смородиною
4.5
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 г замороженої смородини
  • 450 г борошна
  • 200 г цукру
  • 200 г вершкового масла або маргарину
  • 2 яйця
  • 2 ст.л. крохмалю
  • 1 ч.л. розпушувача
  • щіпка солі

Рецепт приготування:

  1. М'яке вершкове масло або маргарин нарізати на кубики та залишити на 30-60 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно стало дуже м'яким. Просіяти борошно разом з розпушувачем та сіллю в окрему миску і перемішати.
  2. Розбити яйця в миску та збити їх міксером до однорідної маси. Не зупиняючись збивати яйця, додавати поступово цукор і збивати ще 5-7 хвилин до його майже повного розчинення. Поступово вливати яєчну масу в борошно, помішуючи.
  3. Поступово додавати м'яке вершкове масло і замісити м'яке, не прилипаюче до рук тісто. Розділити його на дві частини в співвідношенні 1:2, скотити кожний шматок тіста в кулю і обмотати харчовою плівкою.
  4. Більшу частину покласти в холодильник, а меншу - в морозильну камеру на 40-60 хвилин. Форму для випічки або лист покрити папером для випічки, натерти на тертці більшу частину тіста та притиснути пальцями до дна.
  5. Рівномірно розподілити заморожені ягоди смородини зверху, посипати їх 3 ст. л. цукру, крохмалем і натерти на тертці меншу половину тіста. Поставити форму в попередньо розігріту до 200°C духовку.
  6. Випікати пиріг з замороженою смородиною протягом 45 хвилин. Вийняти готовий виріб з духовки і залишити його на столі до повного охолодження. Після охолодження нарізати пісочний пиріг зі смородиною на шматочки і подавати до чаю. Смачного!