Зелені помідори по-вірменськи на зиму

Зелені помідори по-вірменськи на зиму
4.6
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 г зелених томатів різного розміру
  • 30 г часнику
  • 1 стручок гіркого перцю
  • 1 пучок листя кінзи
  • 40 мл питної води
  • 40 мл столового оцту 9%
  • 1/2 ст.л. кухонної солі

Рецепт приготування:

  1. Виберіть томати будь-якого сорту, плоди мають бути міцними, без пошкоджень та вм'ятин.
  2. Наріжте помідори великими часточками.
  3. Очистіть часник від шкірки; гострий перець очистіть від насіння та перегородок.
  4. Промийте та дрібно наріжте зелень.
  5. Перець і часник пропустіть через м'ясорубку з великою решіткою.
  6. У глибокій мисці змішайте нарізані томати з рубаною зеленню та гострою подрібненою сумішшю.
  7. Залиште на 30 хвилин, тим часом підготуйте півлітрові банки та кришки.
  8. Викладіть овочеву суміш у банки, залийте виділеним соком.
  9. Приготуйте розсіл з води, солі та оцту.
  10. Залийте банки гарячою рідиною до верху.
  11. Закрийте банки кришками, стерилізуйте на водяній бані 15 хвилин.
  12. Вийміть з киплячої води, негайно закупорте та переверніть догори дном на товсту підкладку.
  13. Утепліть старою ковдрою та винесіть у льох, коли банки повністю охолонуть. Не тримайте утеплені консерви на кухні надто довго. Максимальний час вистоювання заготівель у перевернутому стані під ковдрою не повинен перевищувати 12 годин.

Додаткові поради:

Щоб додати вашим консервованим томатам особливої пікантності, спробуйте додати трохи меду або коричневого цукру в розсіл. Це надасть вашим томатам ніжний солодкуватий присмак, який відмінно поєднується з гостротою перцю та ароматом кінзи.