Зелені помідори по-вірменськи на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- 500 г зелених томатів різного розміру
- 30 г часнику
- 1 стручок гіркого перцю
- 1 пучок листя кінзи
- 40 мл питної води
- 40 мл столового оцту 9%
- 1/2 ст.л. кухонної солі
Рецепт приготування:
- Виберіть томати будь-якого сорту, плоди мають бути міцними, без пошкоджень та вм'ятин.
- Наріжте помідори великими часточками.
- Очистіть часник від шкірки; гострий перець очистіть від насіння та перегородок.
- Промийте та дрібно наріжте зелень.
- Перець і часник пропустіть через м'ясорубку з великою решіткою.
- У глибокій мисці змішайте нарізані томати з рубаною зеленню та гострою подрібненою сумішшю.
- Залиште на 30 хвилин, тим часом підготуйте півлітрові банки та кришки.
- Викладіть овочеву суміш у банки, залийте виділеним соком.
- Приготуйте розсіл з води, солі та оцту.
- Залийте банки гарячою рідиною до верху.
- Закрийте банки кришками, стерилізуйте на водяній бані 15 хвилин.
- Вийміть з киплячої води, негайно закупорте та переверніть догори дном на товсту підкладку.
- Утепліть старою ковдрою та винесіть у льох, коли банки повністю охолонуть. Не тримайте утеплені консерви на кухні надто довго. Максимальний час вистоювання заготівель у перевернутому стані під ковдрою не повинен перевищувати 12 годин.
Додаткові поради:
Щоб додати вашим консервованим томатам особливої пікантності, спробуйте додати трохи меду або коричневого цукру в розсіл. Це надасть вашим томатам ніжний солодкуватий присмак, який відмінно поєднується з гостротою перцю та ароматом кінзи.