Салат “Бакат” на зиму

Салат “Бакат” на зиму
3.9
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • баклажани – 2 кг
  • помідори – 1,5 кг
  • морква – 500 г
  • петрушка – 2 пучки
  • часник – 2 головки
  • гострий стручковий перець – 1 шт.
  • болгарський перець – 1 кг
  • олія соняшникова – 1,5 скл.
  • сіль – 2 ст.л.
  • оцет – 100 мг
  • цукор – 2 ст.л.

Рецепт приготування:

  1. Свіжі помідори та гострий перець без насіння подрібнюємо за допомогою м'ясорубки.
  2. Кожен болгарський перець ріжемо на дві частини, видаляємо насіння та перегородки. Разом з баклажанами нарізаємо перець невеликими кубиками.
  3. Часточки часнику очищаємо від шкірки, а моркву подрібнюємо на тертці.
  4. До подрібнених помідорів додаємо цукор та сіль, вливаємо столовий оцет та соняшникову олію.
  5. Ставимо на середній вогонь і варимо п'ять хвилин після закипання.
  6. В киплячу помідорну суміш викладаємо всі подрібнені овочі.
  7. Змішавши всі інгредієнти, чекаємо, поки овочева суміш закипить. Накриваємо ємність кришкою і продовжуємо тушкувати на повільному вогні близько 45 хвилин.
  8. На останньому етапі додаємо рубану зелень і дрібно нарізаний часник. Розкладаємо по стерилізованим банкам і закупорюємо кришками.
  9. Стерилізуємо банки над гарячою парою або безпосередньо в розігрітій духовці.

Цікаво:

Салат "Бакат" - це не тільки смачна, але й корисна страва. Баклажани містять багато антиоксидантів та вітамінів, а різноманітність овочів забезпечує баланс мінералів та вітамінів. Ця страва - чудовий спосіб насолодитися літніми овочами цілий рік, а її пікантний смак зробить ваш обід чи вечерю особливо приємними. Завдяки своєму багатому смаку та аромату, цей адигейський салат "Бакат" може стати зіркою будь-якого столу, від повсякденного до святкового.