Салат “Бакат” на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- баклажани – 2 кг
- помідори – 1,5 кг
- морква – 500 г
- петрушка – 2 пучки
- часник – 2 головки
- гострий стручковий перець – 1 шт.
- болгарський перець – 1 кг
- олія соняшникова – 1,5 скл.
- сіль – 2 ст.л.
- оцет – 100 мг
- цукор – 2 ст.л.
Рецепт приготування:
- Свіжі помідори та гострий перець без насіння подрібнюємо за допомогою м'ясорубки.
- Кожен болгарський перець ріжемо на дві частини, видаляємо насіння та перегородки. Разом з баклажанами нарізаємо перець невеликими кубиками.
- Часточки часнику очищаємо від шкірки, а моркву подрібнюємо на тертці.
- До подрібнених помідорів додаємо цукор та сіль, вливаємо столовий оцет та соняшникову олію.
- Ставимо на середній вогонь і варимо п'ять хвилин після закипання.
- В киплячу помідорну суміш викладаємо всі подрібнені овочі.
- Змішавши всі інгредієнти, чекаємо, поки овочева суміш закипить. Накриваємо ємність кришкою і продовжуємо тушкувати на повільному вогні близько 45 хвилин.
- На останньому етапі додаємо рубану зелень і дрібно нарізаний часник. Розкладаємо по стерилізованим банкам і закупорюємо кришками.
- Стерилізуємо банки над гарячою парою або безпосередньо в розігрітій духовці.
Цікаво:
Салат "Бакат" - це не тільки смачна, але й корисна страва. Баклажани містять багато антиоксидантів та вітамінів, а різноманітність овочів забезпечує баланс мінералів та вітамінів. Ця страва - чудовий спосіб насолодитися літніми овочами цілий рік, а її пікантний смак зробить ваш обід чи вечерю особливо приємними. Завдяки своєму багатому смаку та аромату, цей адигейський салат "Бакат" може стати зіркою будь-якого столу, від повсякденного до святкового.