Квашені зелені помідори в банках, як бочкові

Квашені зелені помідори в банках, як бочкові
4.2
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • зелені помідори – 2 кг
  • лавровий лист – 6 шт.
  • гірчичний порошок – 6 ч.л.
  • гострий червоний перець – ¼ стручка
  • сіль – 60 г
  • часник – 4 зубчики
  • цукор – 1 ст.л.
  • духмяний перець горошком – 5 шт.
  • листя хрону і свіжий кріп – по 1 гілочці
  • перець горошком – 8 шт.

Рецепт приготування:

Для мешканців багатоквартирних будинків буває проблематично квасити помідори в бочці. Для цього підійдуть герметичні скляні банки, які набагато легше зберігати взимку.

  1. Всю зелінь та овочі промиваємо під проточною водою та трохи просушуємо, виклавши на рушник.
  2. Всі спеції та зелінь викладаємо по скляних банках.
  3. Від лушпиння очищаємо зубчики часнику та ріжемо зубчики на невеликі шматочки.
  4. Робимо надріз у кожного помитого помідора біля плодоніжки та поміщаємо всередину шматочки нарізаного часнику.
  5. Перекладаємо плоди у підготовлені банки.
  6. Цукор змішуємо з сіллю та невеликою кількістю води. Усе перемішуємо, щоб кристали цукру та солі повністю розчинились.
  7. Розливаємо отриману суміш по скляним ємностям.
  8. Виварюємо у воді щільний відріз тканини, віджимаємо руками від зайвої рідини. Викладаємо зверху на банки і зверху насипаємо гірчичний порошок.
  9. Залишаємо банки відкритими на два тижні. Після чого закриваємо пластиковими кришками і поміщаємо на зберігання у холодильник.

Кількість порцій: 4 банки

Квашені помідори будуть готові вже через два тижні. Овочі збережуть всі свої смакові якості та не зіпсуються взимку.

Доповнення:

Квашення овочів - це не лише чудовий спосіб консервації, але й унікальна можливість збагатити ваш раціон корисними бактеріями, які покращують травлення. Зелені помідори, зокрема, містять антиоксиданти та вітаміни, які зберігаються навіть після квашення. Експериментуйте з різними спеціями та травами, щоб надати вашим помідорам унікальний смак!