Квашені зелені помідори в банках, як бочкові

Кухня
Інгредієнти:
- зелені помідори – 2 кг
- лавровий лист – 6 шт.
- гірчичний порошок – 6 ч.л.
- гострий червоний перець – ¼ стручка
- сіль – 60 г
- часник – 4 зубчики
- цукор – 1 ст.л.
- духмяний перець горошком – 5 шт.
- листя хрону і свіжий кріп – по 1 гілочці
- перець горошком – 8 шт.
Рецепт приготування:
Для мешканців багатоквартирних будинків буває проблематично квасити помідори в бочці. Для цього підійдуть герметичні скляні банки, які набагато легше зберігати взимку.
- Всю зелінь та овочі промиваємо під проточною водою та трохи просушуємо, виклавши на рушник.
- Всі спеції та зелінь викладаємо по скляних банках.
- Від лушпиння очищаємо зубчики часнику та ріжемо зубчики на невеликі шматочки.
- Робимо надріз у кожного помитого помідора біля плодоніжки та поміщаємо всередину шматочки нарізаного часнику.
- Перекладаємо плоди у підготовлені банки.
- Цукор змішуємо з сіллю та невеликою кількістю води. Усе перемішуємо, щоб кристали цукру та солі повністю розчинились.
- Розливаємо отриману суміш по скляним ємностям.
- Виварюємо у воді щільний відріз тканини, віджимаємо руками від зайвої рідини. Викладаємо зверху на банки і зверху насипаємо гірчичний порошок.
- Залишаємо банки відкритими на два тижні. Після чого закриваємо пластиковими кришками і поміщаємо на зберігання у холодильник.
Кількість порцій: 4 банки
Квашені помідори будуть готові вже через два тижні. Овочі збережуть всі свої смакові якості та не зіпсуються взимку.
Доповнення:
Квашення овочів - це не лише чудовий спосіб консервації, але й унікальна можливість збагатити ваш раціон корисними бактеріями, які покращують травлення. Зелені помідори, зокрема, містять антиоксиданти та вітаміни, які зберігаються навіть після квашення. Експериментуйте з різними спеціями та травами, щоб надати вашим помідорам унікальний смак!