Хе з баклажанів на зиму

Кухня
Інгредієнти:
- солодкий перець різних кольорів – 3 шт.
- баклажани – 3 шт.
- цибуля – 3 шт.
- гострий червоний перець – 1 стручок
- морква – 2 шт.
- соняшникова олія – 150 мл
- лавровий лист – 2 шт.
- часник – 3 зубчики
- оцет – 1,5 ст.л.
- мелений перець, сіль – за смаком
Рецепт приготування:
- Промийте солодкий перець, очистіть від насіння, видаліть перегородки і наріжте довгою соломкою.
- Очистіть часник і подрібніть за допомогою пресу.
- Головки ріпчастої цибулі очистіть від лушпиння та наріжте у вигляді тонких напівкілець.
- Видаліть насіння у гострого перцю та наріжте кільцями.
- Очистіть моркву, промийте і наріжте тонкою соломкою або використуйте тертку для корейської моркви.
- Змішайте всі подрібнені овочі у відповідній глибокій ємності. Посоліть, поперчіть та додайте лавровий лист.
- Влийте необхідну кількість оцту та добре все перемішайте.
- Промийте баклажани та наріжте тонкими брусочками.
- У глибокій сковороді або казані розігрійте соняшникову олію. Викладіть баклажани та обсмажте до легкого золотистого кольору.
- Викладіть разом з соняшниковою олією до інших овочів. Під час остигання суміші кілька разів перемішайте. Посоліть та поперчіть за смаком.
- Викладіть овочеву суміш у стерилізовані скляні банки та закупорте кришками.
Додаткова порада:
Щоб баклажани в готовій закусці не гірчили, наріжте їх брусочками, посипте сіллю та залиште на 15 хвилин. Після цього овочі промийте у воді та обережно відіжміть від зайвої рідини руками.
Цікавий факт:
Баклажани не тільки смачні, але й корисні овочі. Вони містять вітаміни групи B, вітамін C, калій та дієтарні волокна. Баклажани можуть бути смачним доповненням до різноманітних страв, вони є важливою складовою багатьох дієт. Включення баклажанів у раціон допомагає підтримувати здоров'я серця та контролювати вагу.