Хе з баклажанів на зиму

Хе з баклажанів на зиму
4.3
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • солодкий перець різних кольорів – 3 шт.
  • баклажани – 3 шт.
  • цибуля – 3 шт.
  • гострий червоний перець – 1 стручок
  • морква – 2 шт.
  • соняшникова олія – 150 мл
  • лавровий лист – 2 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • оцет – 1,5 ст.л.
  • мелений перець, сіль – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промийте солодкий перець, очистіть від насіння, видаліть перегородки і наріжте довгою соломкою.
  2. Очистіть часник і подрібніть за допомогою пресу.
  3. Головки ріпчастої цибулі очистіть від лушпиння та наріжте у вигляді тонких напівкілець.
  4. Видаліть насіння у гострого перцю та наріжте кільцями.
  5. Очистіть моркву, промийте і наріжте тонкою соломкою або використуйте тертку для корейської моркви.
  6. Змішайте всі подрібнені овочі у відповідній глибокій ємності. Посоліть, поперчіть та додайте лавровий лист.
  7. Влийте необхідну кількість оцту та добре все перемішайте.
  8. Промийте баклажани та наріжте тонкими брусочками.
  9. У глибокій сковороді або казані розігрійте соняшникову олію. Викладіть баклажани та обсмажте до легкого золотистого кольору.
  10. Викладіть разом з соняшниковою олією до інших овочів. Під час остигання суміші кілька разів перемішайте. Посоліть та поперчіть за смаком.
  11. Викладіть овочеву суміш у стерилізовані скляні банки та закупорте кришками.

Додаткова порада:

Щоб баклажани в готовій закусці не гірчили, наріжте їх брусочками, посипте сіллю та залиште на 15 хвилин. Після цього овочі промийте у воді та обережно відіжміть від зайвої рідини руками.

Цікавий факт:

Баклажани не тільки смачні, але й корисні овочі. Вони містять вітаміни групи B, вітамін C, калій та дієтарні волокна. Баклажани можуть бути смачним доповненням до різноманітних страв, вони є важливою складовою багатьох дієт. Включення баклажанів у раціон допомагає підтримувати здоров'я серця та контролювати вагу.