Квашені огірки в банках, як бочкові - холодний засол

Квашені огірки в банках, як бочкові - холодний засол
4.7
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 240 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 10 кг огірків
  • 400 г парасольок кропу
  • 2 головки часнику
  • 100 г листя вишні
  • 1 корінь хрону
  • 5 л води
  • 0,5 склянки сухої гірчиці
  • 4 ст.л. солі.

Рецепт приготування:

Існує безліч рецептів приготування маринованих огірків, і кожна родина часто має свій унікальний, що передається з покоління в покоління. Використання гірчиці в розсолі додає огіркам особливий аромат та апетитний хруст.

  1. Добре промийте всі листя та огірки. Укладіть огірки та зелень у трилітрові банки вертикально.
  2. Спочатку потрібно насипати гірчичний порошок на дно банок.
  3. Для розсолу змішайте сіль та воду до повного розчинення.
  4. Огірки залийте холодним розсолом. Спочатку розсіл буде мутним, але не хвилюйтесь. З часом гірчиця осіде, і розсіл стане прозорим.
  5. Важливо, щоб весь вміст банок був повністю у розсолі.
  6. Банки закривають простою капроновою кришкою. Зберігати їх потрібно в прохолодному місці.
  7. Огірки мають настоятися місяць, після чого їх можна подавати до столу.

Важливо:

Для уникнення плісняви дуже важливо добре вимити огірки та зелень. Крім того, слідкуйте, щоб огірки були повністю покриті розсолом. Непокриті розсолом частини стануть м'якими та покриються пліснявою.