Квашені огірки в банках, як бочкові - холодний засол
Кухня
Інгредієнти:
- 10 кг огірків
- 400 г парасольок кропу
- 2 головки часнику
- 100 г листя вишні
- 1 корінь хрону
- 5 л води
- 0,5 склянки сухої гірчиці
- 4 ст.л. солі.
Рецепт приготування:
Існує безліч рецептів приготування маринованих огірків, і кожна родина часто має свій унікальний, що передається з покоління в покоління. Використання гірчиці в розсолі додає огіркам особливий аромат та апетитний хруст.
- Добре промийте всі листя та огірки. Укладіть огірки та зелень у трилітрові банки вертикально.
- Спочатку потрібно насипати гірчичний порошок на дно банок.
- Для розсолу змішайте сіль та воду до повного розчинення.
- Огірки залийте холодним розсолом. Спочатку розсіл буде мутним, але не хвилюйтесь. З часом гірчиця осіде, і розсіл стане прозорим.
- Важливо, щоб весь вміст банок був повністю у розсолі.
- Банки закривають простою капроновою кришкою. Зберігати їх потрібно в прохолодному місці.
- Огірки мають настоятися місяць, після чого їх можна подавати до столу.
Важливо:
Для уникнення плісняви дуже важливо добре вимити огірки та зелень. Крім того, слідкуйте, щоб огірки були повністю покриті розсолом. Непокриті розсолом частини стануть м'якими та покриються пліснявою.