Баклажани по-грузинськи рулетиками

Баклажани по-грузинськи рулетиками
3.9
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • баклажани – 3 шт.
  • сметана – 4 ст.л.
  • часник – 3 зубчики
  • олія соняшникова – 4 ст.л.
  • грецькі горіхи – 100 г
  • кінза або петрушка – 4 гілочки
  • сіль та хмелі-сунелі – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Баклажани ретельно миємо та разом з шкіркою нарізаємо на тонкі скибочки, товщина яких не повинна перевищувати 5 міліметрів. Викладаємо нарізані овочі у глибоку миску, посипаємо сіллю і залишаємо на 25 хвилин. Протягом цього часу з баклажанів вийде вся гіркота.
  2. На суху розігріту сковорідку викладаємо ядра очищених горіхів і обсмажуємо близько 5 хвилин.
  3. Після цього горіхи охолоджуємо та подрібнюємо за допомогою ступки або блендеру.
  4. Нарізаємо якнайдрібніше промиту зелень. Очищені зубчики часнику подрібнюємо за допомогою преса.
  5. Все змішуємо з подрібненим горіхами, хмелі-сунелі та сіллю за смаком.
  6. Для того щоб начинка вийшла ніжною на смак, додаємо декілька ложок сметани та перемішуємо.
  7. Баклажани промиваємо від зайвої солі, обсмажуємо у соняшниковій олії з обох боків до готовності.
  8. На край кожного обсмаженого баклажана викладаємо по 2 чайні ложки начинки, обережно та уважно скручуємо баклажан у вигляді рулету.
  9. Охолоджуємо готову закуску у холодильнику та подаємо до столу.

Подавати рулети з начинкою найкраще до картопляного пюре, рибних або м'ясних страв.

Цікаво:

В Одесі баклажани одесити називають "синенькі" через їхній характерний фіолетовий колір. Цей овоч користується великою популярністю у багатьох українських регіонах і використовується у різноманітних стравах, від закусок до основних страв.