Баклажани по-грузинськи рулетиками
Кухня
Інгредієнти:
- баклажани – 3 шт.
- сметана – 4 ст.л.
- часник – 3 зубчики
- олія соняшникова – 4 ст.л.
- грецькі горіхи – 100 г
- кінза або петрушка – 4 гілочки
- сіль та хмелі-сунелі – за смаком
Рецепт приготування:
- Баклажани ретельно миємо та разом з шкіркою нарізаємо на тонкі скибочки, товщина яких не повинна перевищувати 5 міліметрів. Викладаємо нарізані овочі у глибоку миску, посипаємо сіллю і залишаємо на 25 хвилин. Протягом цього часу з баклажанів вийде вся гіркота.
- На суху розігріту сковорідку викладаємо ядра очищених горіхів і обсмажуємо близько 5 хвилин.
- Після цього горіхи охолоджуємо та подрібнюємо за допомогою ступки або блендеру.
- Нарізаємо якнайдрібніше промиту зелень. Очищені зубчики часнику подрібнюємо за допомогою преса.
- Все змішуємо з подрібненим горіхами, хмелі-сунелі та сіллю за смаком.
- Для того щоб начинка вийшла ніжною на смак, додаємо декілька ложок сметани та перемішуємо.
- Баклажани промиваємо від зайвої солі, обсмажуємо у соняшниковій олії з обох боків до готовності.
- На край кожного обсмаженого баклажана викладаємо по 2 чайні ложки начинки, обережно та уважно скручуємо баклажан у вигляді рулету.
- Охолоджуємо готову закуску у холодильнику та подаємо до столу.
Подавати рулети з начинкою найкраще до картопляного пюре, рибних або м'ясних страв.
Цікаво:
В Одесі баклажани одесити називають "синенькі" через їхній характерний фіолетовий колір. Цей овоч користується великою популярністю у багатьох українських регіонах і використовується у різноманітних стравах, від закусок до основних страв.