Квашені помідори в каструлі як бочкові

Квашені помідори в каструлі як бочкові
3.7
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • свіжі помідори – 10 шт.
  • петрушка та кріп – по 1 пучку
  • суміш перців горошком – 20 шт.
  • часник – 4 зубчики
  • гострий перець стручковий – 1 шт.
  • лавровий лист – 2 шт.

На 1 л розсолу:

  • сіль – 1 ст.л.
  • вода кип'ячена – 1 л
  • цукор – 2 ст.л.

Рецепт приготування:

Цей рецепт заготівлі набирає все більшої популярності серед багатьох господинь. Не дивно, адже вони готуються дуже швидко та просто. Квашені овочі можна подавати до будь-яких страв.

  1. Під проточною водою промийте всі помідори та видаліть плодоніжки.
  2. Очистіть від шкірки зубчики часнику та наріжте їх тонкими "пелюстками".
  3. Викладіть на дно підготовленої каструлі по половині пучка свіжого кропу та петрушки, лавровий лист, перець горошком, сіль і цукор.
  4. Щільно викладіть помідори в каструлю.
  5. Займіться приготуванням розсолу. Для цього в окремій ємності змішайте сіль, цукор та гарячу кип'ячену воду.
  6. Гарячу рідину вилийте поверх овочів у каструлі, а зверху помістіть усю залишену зелень.
  7. На помідори поставте плоску тарілку та на тарілку поставте літрову банку з водою (вантаж).
  8. Накрийте каструлю шаром марлі та помістіть у темне місце на два дні. Через два дні готові помідори можна буде спробувати. Для надання готовим овочам більшої пікантності, під час приготування заготівель можна додати листя вишні, чорної смородини та хрону.

Цікавий факт:

Квашені помідори не тільки смачні, але й корисні! Вони містять живі молочнокислі бактерії, які покращують травлення та зміцнюють імунітет. А ще це чудовий спосіб зберегти влітку зібраний урожай помідорів на зиму.