Цвітна капуста в паніровці зі сметаною

Цвітна капуста в паніровці зі сметаною
4.2
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 качан цвітної капусти
  • 150 г сметани 20% жирності
  • 150 г майонезу
  • 150 г твердого сиру
  • 150 г панірувальних сухарів
  • 1 ч.л. сушеного часнику (порошку)
  • сіль, паприка, чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

Запечена цвітна капуста в сметанно-часниковому "клярі" та сухарях готується легко і швидко. Ця страва підходить як закуска або гарнір у гарячому та холодному вигляді.

  1. Розберіть капусту на великі суцвіття, переберіть. Вимийте та обсушіть на паперовому рушнику.
  2. Варіть у підсоленій воді не більше 15 хвилин. Злийте воду, капусту перекладіть у друшляк та охолодіть.
  3. Розріжте суцвіття ножем на дві частини.
  4. Лист (або форму для випікання) застеліть змащеною олією фольгою, або пекарським папером. Викладіть половинки капустяних суцвіть різаною стороною вниз.
  5. З'єднайте в мисці сметану та майонез. Додайте часник та сіль, ретельно перемішайте.
  6. Змастіть капусту сметанною сумішшю, використовуючи силіконового пензлика.
  7. В окремій мисці з'єднайте тертий сир та панірувальні сухарі.
  8. Рясно посипте суцвіття змішаною паніровкою.
  9. Духовку розігрійте до 200°C. Поставте лист (форму) на центральний рівень духовки.
  10. Запікайте протягом 25 хвилин. Вимкніть духовку, залишивши рум'яну капусту всередині ще на 10 хвилин.
  11. Розділіть лопаткою суцвіття, викладіть на тарілку.

Обирайте щільні молоді качани капусти, щоб суцвіття зберегли форму під час термообробки. За бажанням посипте страву подрібненою зеленню та подайте з улюбленим соусом або салатом. Ця страва не тільки смачна, але й корисна, адже цвітна капуста багата на вітаміни та мінерали. Запечена таким способом, вона зберігає більшість своїх корисних властивостей, роблячи цю страву ідеальним доповненням до здорового харчування.