Цвітна капуста в паніровці зі сметаною
Кухня
Інгредієнти:
- 1 качан цвітної капусти
- 150 г сметани 20% жирності
- 150 г майонезу
- 150 г твердого сиру
- 150 г панірувальних сухарів
- 1 ч.л. сушеного часнику (порошку)
- сіль, паприка, чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування:
Запечена цвітна капуста в сметанно-часниковому "клярі" та сухарях готується легко і швидко. Ця страва підходить як закуска або гарнір у гарячому та холодному вигляді.
- Розберіть капусту на великі суцвіття, переберіть. Вимийте та обсушіть на паперовому рушнику.
- Варіть у підсоленій воді не більше 15 хвилин. Злийте воду, капусту перекладіть у друшляк та охолодіть.
- Розріжте суцвіття ножем на дві частини.
- Лист (або форму для випікання) застеліть змащеною олією фольгою, або пекарським папером. Викладіть половинки капустяних суцвіть різаною стороною вниз.
- З'єднайте в мисці сметану та майонез. Додайте часник та сіль, ретельно перемішайте.
- Змастіть капусту сметанною сумішшю, використовуючи силіконового пензлика.
- В окремій мисці з'єднайте тертий сир та панірувальні сухарі.
- Рясно посипте суцвіття змішаною паніровкою.
- Духовку розігрійте до 200°C. Поставте лист (форму) на центральний рівень духовки.
- Запікайте протягом 25 хвилин. Вимкніть духовку, залишивши рум'яну капусту всередині ще на 10 хвилин.
- Розділіть лопаткою суцвіття, викладіть на тарілку.
Обирайте щільні молоді качани капусти, щоб суцвіття зберегли форму під час термообробки. За бажанням посипте страву подрібненою зеленню та подайте з улюбленим соусом або салатом. Ця страва не тільки смачна, але й корисна, адже цвітна капуста багата на вітаміни та мінерали. Запечена таким способом, вона зберігає більшість своїх корисних властивостей, роблячи цю страву ідеальним доповненням до здорового харчування.