Міні-ватрушки з паштетом
Кухня
Інгредієнти:
- морква – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- молоко – 250 г
- сушки – 20 шт.
- паштет – 200 г
- окріп – 200 мл
- сіль – щіпка
- чорний мелений перець – щіпка
Рецепт приготування:
Маленькі ватрушки завжди привертають увагу. Вони стануть родзинкою навіть на святковому столі. Їх захочуть скуштувати як дорослі, так і діти. Приготування цієї закуски не складне, і на це піде зовсім небагато часу. Після того як бублики набухнуть, знадобиться всього півгодини, і смачна страва прикрасить стіл.
- У глибоку тарілку наливаємо молоко, додаємо гарячу воду.
- У отриману суміш занурюємо сушки. Даємо їм полежати у рідині, для цього відводимо не більше 15 хвилин. Важливо стежити, щоб бублики повністю були у молоці.
- Тим часом займемося приготуванням начинки. Для цього подрібнюємо цибулю, натираємо на тертці моркву.
- Овочі викладаємо в тарілку, додаємо паштет, сіль, перець. Все перемішуємо.
- Готуємо лист, змащуємо його маслом.
- Викладаємо на лист розмоклі бублики, по центру розміщуємо начинку.
- Зверху страву посипаємо тертим сиром.
- Випікаємо ватрушки в духовці, 20 хвилин буде достатньо.
- Як тільки пройде відведений час, виймаємо закуску з духовки, викладаємо на тарілку.
Ватрушки найкраще подавати на стіл у гарячому вигляді.
Цікавий факт:
Ватрушки - це традиційна східнослов'янська випічка, яка дійшла до нас з давніх часів. Спочатку вони випікалися з сиру та меду, але з часом рецепти розширилися, пропонуючи різноманітність начинок та тіста. Сьогодні ватрушки можуть бути як солодкими, так і солоними, а їх популярність лише зростає, завдяки легкості приготування та великій варіативності рецептів.