Міні-ватрушки з паштетом

Міні-ватрушки з паштетом
4.8
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • молоко – 250 г
  • сушки – 20 шт.
  • паштет – 200 г
  • окріп – 200 мл
  • сіль – щіпка
  • чорний мелений перець – щіпка

Рецепт приготування:

Маленькі ватрушки завжди привертають увагу. Вони стануть родзинкою навіть на святковому столі. Їх захочуть скуштувати як дорослі, так і діти. Приготування цієї закуски не складне, і на це піде зовсім небагато часу. Після того як бублики набухнуть, знадобиться всього півгодини, і смачна страва прикрасить стіл.

  1. У глибоку тарілку наливаємо молоко, додаємо гарячу воду.
  2. У отриману суміш занурюємо сушки. Даємо їм полежати у рідині, для цього відводимо не більше 15 хвилин. Важливо стежити, щоб бублики повністю були у молоці.
  3. Тим часом займемося приготуванням начинки. Для цього подрібнюємо цибулю, натираємо на тертці моркву.
  4. Овочі викладаємо в тарілку, додаємо паштет, сіль, перець. Все перемішуємо.
  5. Готуємо лист, змащуємо його маслом.
  6. Викладаємо на лист розмоклі бублики, по центру розміщуємо начинку.
  7. Зверху страву посипаємо тертим сиром.
  8. Випікаємо ватрушки в духовці, 20 хвилин буде достатньо.
  9. Як тільки пройде відведений час, виймаємо закуску з духовки, викладаємо на тарілку.

Ватрушки найкраще подавати на стіл у гарячому вигляді.

Цікавий факт:

Ватрушки - це традиційна східнослов'янська випічка, яка дійшла до нас з давніх часів. Спочатку вони випікалися з сиру та меду, але з часом рецепти розширилися, пропонуючи різноманітність начинок та тіста. Сьогодні ватрушки можуть бути як солодкими, так і солоними, а їх популярність лише зростає, завдяки легкості приготування та великій варіативності рецептів.