Паста з авокадо

Паста з авокадо
4.5
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 10 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • лимонний сік – 20 мл
  • часник – 2 зубчики
  • авокадо – 1 шт.
  • оливкова олія – 10 мл

Рецепт приготування:

Усі обожнюють бутерброди. Ці закуски допомагають швидко втамувати голод, при цьому не вимагаючи довгого стояння біля плити. Щоб урізноманітнити щоденне меню, можна приготувати пасту з екзотичного фрукта. Авокадо надає соусу вершкові нотки, на смак нагадує масло. Досвідчені кухарі рекомендують у соус додавати лимонний сік. Це дозволить пасті зберегти яскравий, насичений колір. Замість лимону можна використовувати лайм.

  1. Очистіть авокадо.
  2. Фруктову м'якоть викладіть у глибоку миску.
  3. Очистіть часник, додайте до авокадо.
  4. У спільну тарілку вилийте оливкову олію, лимонний сік.
  5. Масу збийте блендером.
  6. Отриману пасту намажте на булку або скибочку хліба.

Готувати пасту краще всього зі стиглих плодів. У магазинах частіше всього зустрічаються нестиглі фрукти. Тому авокадо необхідно покласти на 2 дні у темне місце, загорнувши в папір. Після чого можна приступити до процесу готування.

Цікаво:

Авокадо не лише смачний, а й надзвичайно корисний фрукт. Він багатий на мононенасичені жири, які сприяють зниженню рівня холестерину в крові, а також містить велику кількість вітамінів та мінералів. Цікаво, що авокадо є фруктом, а не овочем, і належить до сімейства лаврових. Цей фрукт має унікальний ніжний смак, що ідеально підходить для різноманітних страв, від салатів до десертів.