Паста з авокадо
Інгредієнти:
- лимонний сік – 20 мл
- часник – 2 зубчики
- авокадо – 1 шт.
- оливкова олія – 10 мл
Рецепт приготування:
Усі обожнюють бутерброди. Ці закуски допомагають швидко втамувати голод, при цьому не вимагаючи довгого стояння біля плити. Щоб урізноманітнити щоденне меню, можна приготувати пасту з екзотичного фрукта. Авокадо надає соусу вершкові нотки, на смак нагадує масло. Досвідчені кухарі рекомендують у соус додавати лимонний сік. Це дозволить пасті зберегти яскравий, насичений колір. Замість лимону можна використовувати лайм.
- Очистіть авокадо.
- Фруктову м'якоть викладіть у глибоку миску.
- Очистіть часник, додайте до авокадо.
- У спільну тарілку вилийте оливкову олію, лимонний сік.
- Масу збийте блендером.
- Отриману пасту намажте на булку або скибочку хліба.
Готувати пасту краще всього зі стиглих плодів. У магазинах частіше всього зустрічаються нестиглі фрукти. Тому авокадо необхідно покласти на 2 дні у темне місце, загорнувши в папір. Після чого можна приступити до процесу готування.
Цікаво:
Авокадо не лише смачний, а й надзвичайно корисний фрукт. Він багатий на мононенасичені жири, які сприяють зниженню рівня холестерину в крові, а також містить велику кількість вітамінів та мінералів. Цікаво, що авокадо є фруктом, а не овочем, і належить до сімейства лаврових. Цей фрукт має унікальний ніжний смак, що ідеально підходить для різноманітних страв, від салатів до десертів.