Зелена аджика
Кухня
Інгредієнти:
- 4 гострих зелених перці
- великий пучок кінзи (близько 150 гр)
- 1 головка часнику (8-10 зубчиків)
- 1 ст.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Гострі зелені перці вимити, видалити плодоніжки та насіння. Зубчики часнику очистити від лушпиння, кінзу промити й обсушити. Пропустити зелені перці разом із часником і кінзою через м'ясорубку або подрібнити в блендері до пюреподібної консистенції.
- Готовий зелений соус посолити за смаком і ретельно перемішати. Банку ретельно вимити з содою, висушити і перекласти туди аджику. Закрити банку кришкою і відправити на зберігання в холодильник.
- Зелена аджика зберігається в холодильнику близько 2 тижнів. Якщо ви хочете законсервувати аджику на зиму, потрібно перекласти готовий соус у чисту банку, поставити її на дно каструлі, застелене рушником. Влити в каструлю воду так, щоб вона доходила до плічок банки і поставити на вогонь.
- Довести воду до кипіння, прикрити банку кришкою і стерилізувати протягом 15 хвилин. Вийняти банку із зеленою аджикою з окропу, закатати кришкою і перевернути догори дном. Після повного охолодження можна прибрати банку на зберігання в темне прохолодне місце.
Спробуйте самостійно приготувати цей соус, використовуючи свіжі інгредієнти зі свого саду або ринку. Відчуйте багатство смаку зеленої аджики, яка додасть пікантності та оригінальності вашому столу. Здивуйте своїх гостей і родичів цим неперевершеним українським соусом, і ви точно станете справжнім гурманом.