Смачна аджика з горіхами: рецепт і секрети приготування

Смачна аджика з горіхами: рецепт і секрети приготування
4.0
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг болгарського перцю
  • 0,5 кг гострого червоного перцю
  • 300 гр волоських горіхів (очищених)
  • 150 мл білого винного оцту
  • 100 гр кінзи
  • 100 гр коріандру (сушеного)
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 40 гр сушеного чебрецю
  • 50 гр солі

Рецепт приготування страви:

  1. Гострий червоний перець попередньо замотати в газету і дати настоятися в кімнатній температурі близько 8 годин. Потім вимити його, видалити плодоніжки і насіння, порізати перець скибочками.
  2. Горіхи очистити й порізати дрібними шматочками, обсмажити на сухій сковороді до появи приємного аромату. Болгарський перець вимити й очистити від насіння, порізати великими шматочками. Часник очистити, всю зелень промити.
  3. Пропустити через м'ясорубку спочатку болгарський перець, потім гострий перець, часник, горіхи та зелень. З'єднати всі інгредієнти в мисці. Посолити й поперчити горіхову аджику, влити олію, оцет і ретельно перемішати.
  4. Аджика з горіхами може зберігатися до тижня в холодильнику (у чистих банках, вимитих із содою). Якщо ви хочете законсервувати горіхову аджику на зиму, потрібно попередньо простерилізувати банки та прокип'ятити кришки.
  5. Застелити дно великої каструлі рушником і поставити на нього банки із заготовками, прикрити їх кришками. Влити в каструлю воду кімнатної температури так, щоб вона доходила до плічок банок і поставити каструлю на вогонь.
  6. Стерилізувати банки з вмістом близько 10 хвилин при слабкому кипінні. Вийняти банки з аджикою з каструлі, закатати кришками, перевернути догори дном і укутати ковдрою. Залишити горіхову аджику в такому положенні на 5-6 годин і відправити на зберігання до решти заготовок на зиму (зберігати до 1-1,5 років).

Аджика з горіхами - це справжнє задоволення для любителів гострих смаків. Ви можете використовувати її як приправу до м'яса, риби чи овочів, або навіть додавати до супів і соусів, щоб надати їм більш пікантного смаку. Зберігайте цю аджику відкритими банками в холодильнику, щоб завжди мати під рукою чудовий соус для смачних страв.