Сливова аджика: український рецепт зі смаком

Сливова аджика: український рецепт зі смаком
4.1
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг слив
  • 2 болгарські перці
  • 2 гострих червоних перці
  • 100 гр часнику
  • 100 гр цукру
  • невеликий пучок кропу і петрушки
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 1 ст.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Сливи вимити й очистити від кісточок. Болгарські перці вимити, очистити від насіння і порізати великими шматочками. Гострі перці вимити і видалити плодоніжки. Якщо ви любите гостру аджику - залиште насіння в перцях, якщо ні - потрібно його видалити. Часник очистити, зелень промити й обсушити.
  2. Пропустити сливи разом із перцями, часником і зеленню через м'ясорубку. Додати до аджики томатну пасту, цукор, сіль і перемішати. Поставити ємність з аджикою на вогонь і довести до кипіння, зняти з поверхні піну.
  3. Варити аджику зі слив близько 20 хвилин при слабкому кипінні, помішуючи. Тим часом простерилізувати банки і кришки для консервації на зиму будь-яким зручним для вас способом.
  4. Розкласти готову сливову аджику по банках і закатати їх кришками. Перевернути банки догори дном, накрити ковдрою і залишити в такому положенні до повного охолодження. Зберігається аджика зі слив у темному прохолодному місці приблизно 1-2 роки.

Цей рецепт дасть вам змогу насолодитися унікальним поєднанням смаків слив, перців, часнику та ароматної зелені. Аджика ідеально підходить як доповнення до м'ясних страв, сиру або використовується як соус для закусок. Завдяки простим кулінарним маневрам ви зможете створити справжнє кулінарне диво і порадувати всіх своїх близьких!