Ткемалі з червоної аличі - рецепт

Ткемалі з червоної аличі - рецепт
4.1
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг червоної аличі
  • 1 червоний гострий перець
  • 1 головка часнику (близько 8 зубчиків)
  • кілька гілочок кінзи
  • 2,5 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. солі з гіркою
  • 1 ст.л. приправи "Хмелі-сунелі"

Рецепт приготування страви:

  1. Червону аличу ретельно вимити, очистити від плодоніжок і кісточок. М'якоть разом зі шкіркою порізати невеликими шматочками і скласти в каструлю, засипати сіллю і цукром. Поставити каструлю на вогонь і, помішуючи, довести масу до кипіння.
  2. Проварити ткемалі з червоної аличі протягом 35-40 хвилин за слабкого кипіння. Гострий перець вимити і видалити серцевину, розрізати його вздовж на дві частини. Часник очистити, розчавити тупим боком ножа. Додати в соус перець, часник і хмелі-сунелі, перемішати.
  3. Готувати ткемалі з аличі близько 10 хвилин за слабкого кипіння і зняти з вогню. Вийняти з соусу часник, шматки перцю і подрібнити ткемалі до однорідної консистенції за допомогою блендера або картоплем'ялки.
  4. Банки і кришки простерилізувати будь-яким способом, розкласти по них соус і закатати кришками. Перевернути банки догори дном і залишити до повного охолодження. Зберігати ткемалі з червоної аличі близько 1 року в темному прохолодному місці.

Ткемалі - це традиційний грузинський соус, який володіє багатогранним смаком і ароматом. Використовуючи його у своїх стравах, ви додаєте пікантність і особливу нотку смаку. Крім використання як соусу до страв, ткемалі також можна використовувати як маринад для м'яса або як доповнення до сирних або м'ясних пирогів. Спробуйте цей соус і відкрийте для себе нові смакові горизонти!