Ткемалі з червоної аличі - рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг червоної аличі
- 1 червоний гострий перець
- 1 головка часнику (близько 8 зубчиків)
- кілька гілочок кінзи
- 2,5 ст.л. цукру
- 1 ст.л. солі з гіркою
- 1 ст.л. приправи "Хмелі-сунелі"
Рецепт приготування страви:
- Червону аличу ретельно вимити, очистити від плодоніжок і кісточок. М'якоть разом зі шкіркою порізати невеликими шматочками і скласти в каструлю, засипати сіллю і цукром. Поставити каструлю на вогонь і, помішуючи, довести масу до кипіння.
- Проварити ткемалі з червоної аличі протягом 35-40 хвилин за слабкого кипіння. Гострий перець вимити і видалити серцевину, розрізати його вздовж на дві частини. Часник очистити, розчавити тупим боком ножа. Додати в соус перець, часник і хмелі-сунелі, перемішати.
- Готувати ткемалі з аличі близько 10 хвилин за слабкого кипіння і зняти з вогню. Вийняти з соусу часник, шматки перцю і подрібнити ткемалі до однорідної консистенції за допомогою блендера або картоплем'ялки.
- Банки і кришки простерилізувати будь-яким способом, розкласти по них соус і закатати кришками. Перевернути банки догори дном і залишити до повного охолодження. Зберігати ткемалі з червоної аличі близько 1 року в темному прохолодному місці.
Ткемалі - це традиційний грузинський соус, який володіє багатогранним смаком і ароматом. Використовуючи його у своїх стравах, ви додаєте пікантність і особливу нотку смаку. Крім використання як соусу до страв, ткемалі також можна використовувати як маринад для м'яса або як доповнення до сирних або м'ясних пирогів. Спробуйте цей соус і відкрийте для себе нові смакові горизонти!