Рецепт свіжої аджики: просто і смачно
Кухня
Інгредієнти:
- 3 кг помідорів
- 1,5 кг болгарського перцю
- 5 гострих червоних перців
- 3 головки часнику (близько 8 зубчиків у кожному)
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Банки та кришки для консервації на зиму простерилізувати будь-яким зручним для вас способом. Болгарський перець вимити, видалити насіння і порізати великими шматочками. Гострий перець вимити, очистити від кісточок. Часник очистити від лушпиння, на помідорах зробити хрестоподібні надрізи.
- Покласти свіжі помідори в каструлю з киплячою водою і проварити протягом 1 хвилини. Потім злити гарячу воду і влити в каструлю холодну воду, залишити овочі ще на кілька хвилин. Вийняти помідори з води й очистити їх від шкірки, порізати м'якоть великими шматками.
- Пропустити помідори та сирі овочі для аджики через м'ясорубку, з'єднати все в одній каструлі й посолити. Ретельно все перемішати, розкласти по стерильних банках і закатати їх кришками.
- Перевернути банки догори дном і залишити на півгодини в кімнатній температурі. Зберігається свіжа аджика близько 1-2 років у темному прохолодному місці.
Сира аджика - це чудовий спосіб зберегти смак і користь свіжих овочів на довгий час. Вона додасть пікантності та гострого смаку вашим стравам. Експериментуйте зі спеціями та кількістю перцю, щоб створити унікальний смак своєї аджики. Пам'ятайте, що регулювання кількості перцю впливає на її гостроту. Приємного апетиту!