Аджика в мультиварці: простий рецепт для справжніх гурманів
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 кг болгарського перцю
- 1,5 кг помідорів
- 2 стручки гострого червоного перцю
- 60 мл оцту 9%
- 50 л рослинної олії
- 6-7 зубчиків часнику
- 2,5 ст.л. цукру
- 2 ст.л. солі
Рецепт приготування страви:
- На помідорах зробити невеликі хрестоподібні надрізи і покласти їх у каструлю з киплячою водою. Через хвилину злити окріп і влити в каструлю з помідорами холодну воду. Ще через кілька хвилин злити холодну воду й очистити помідори від шкірки.
- Болгарські перці вимити й очистити від насіння. Пропустити помідори з болгарським перцем через м'ясорубку і з'єднати обидві маси в мультиварці. Аджика в мультиварці готується 2 години в режимі Тушкування.
- Гострі перці вимити і видалити плодоніжки, якщо не любите дуже гостру аджику - потрібно видалити насіння зі стручків. Пропустити суміш через м'ясорубку і додати в мультиварку за 20 хвилин до закінчення режиму Тушкування.
- Разом із гострою сумішшю додати в аджику оцет, олію, сіль, цукор і ретельно перемішати. Готувати аджику в мультиварці ще 20 хвилин до звукового сигналу. Тим часом простерилізувати банки і кришки для консервації будь-яким зручним для вас способом.
- Розкласти аджику з мультиварки по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном, укутати ковдрою. Зберігати аджику в прохолодному приміщенні, захищеному від сонячних променів.
Аджика - це вишукана страва, яка додасть пікантності будь-якому столу. Її оригінальний смак і аромат створюються завдяки поєднанню свіжих овочів і приправ. Аджика чудово підходить як доповнення до м'яса, риби або овочевих страв. Вона також може слугувати смачним соусом для бутербродів або додати нотку гостроти в супи та соуси. Експериментуйте зі складом і кількістю гострого перцю, щоб підібрати саме ту аджику, яка задовольнить ваші смакові пристрасті. Приготуйте аджику в мультиварці за цим простим рецептом і потіште свою сім'ю та гостей неперевершеним смаком цієї страви.