Кисло-солодкий соус з ананасами

Кисло-солодкий соус з ананасами
5.0
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2-3 кільця консервованого ананасу
  • 120 мл ананасового соку
  • 70 мл яблучного оцту 6%
  • 50 г цукру
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. кетчупу
  • 1 ст. л. крохмалю
  • 1 ч. л. тертого або 0,5 ч. л. меленого кореня імбиру

Рецепт приготування:

  1. У невеликій каструлі змішайте кетчуп із цукром, оцтом, соєвим соусом та ананасовим соком. Поставте на середній вогонь. Розчиніть крохмаль у 3-4 ст. л. чистої води.
  2. Помішуючи, доведіть суміш до кипіння, додайте тертий або мелений імбир та консервований ананас (подрібніть його ножем або розітріть виделкою).
  3. Щойно соус знову закипить, введіть крохмальний розчин, при цьому помішуючи соус віночком або лопаткою. Проваріть соус до легкого загусання, постійно помішуючи його віночком.
  4. Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою та залиште до повного охолодження. За бажанням, можна подрібнити соус блендером або комбайном до консистенції пюре.

Доповнення:

Цей соус прекрасно підійде для приготування м'ясних страв, особливо курячих або свинячих. Він додасть аромату та пікантності вашим улюбленим стравам на грилі або у печі. Спробуйте також використовувати його як діп до креветок або овочевих смажених крокетів. Аромат ананасу та імбиру чудово поєднується з м'яким смаком м'яса та морепродуктів, надаючи вашим стравам неперевершеної екзотичної нотки.

Також, під час приготування цього соусу, ваша кухня наповниться ароматами тропіків, а це створить особливу атмосферу та настрій вам та вашим гостям. Розбудіть свої відчуття, залиштеся творчими натурами в кулінарних експериментах та насолоджуйтесь новими смаками разом зі своїми близькими!