Кисло-солодкий соус з ананасами
Кухня
Інгредієнти:
- 2-3 кільця консервованого ананасу
- 120 мл ананасового соку
- 70 мл яблучного оцту 6%
- 50 г цукру
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 2 ст. л. кетчупу
- 1 ст. л. крохмалю
- 1 ч. л. тертого або 0,5 ч. л. меленого кореня імбиру
Рецепт приготування:
- У невеликій каструлі змішайте кетчуп із цукром, оцтом, соєвим соусом та ананасовим соком. Поставте на середній вогонь. Розчиніть крохмаль у 3-4 ст. л. чистої води.
- Помішуючи, доведіть суміш до кипіння, додайте тертий або мелений імбир та консервований ананас (подрібніть його ножем або розітріть виделкою).
- Щойно соус знову закипить, введіть крохмальний розчин, при цьому помішуючи соус віночком або лопаткою. Проваріть соус до легкого загусання, постійно помішуючи його віночком.
- Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою та залиште до повного охолодження. За бажанням, можна подрібнити соус блендером або комбайном до консистенції пюре.
Доповнення:
Цей соус прекрасно підійде для приготування м'ясних страв, особливо курячих або свинячих. Він додасть аромату та пікантності вашим улюбленим стравам на грилі або у печі. Спробуйте також використовувати його як діп до креветок або овочевих смажених крокетів. Аромат ананасу та імбиру чудово поєднується з м'яким смаком м'яса та морепродуктів, надаючи вашим стравам неперевершеної екзотичної нотки.
Також, під час приготування цього соусу, ваша кухня наповниться ароматами тропіків, а це створить особливу атмосферу та настрій вам та вашим гостям. Розбудіть свої відчуття, залиштеся творчими натурами в кулінарних експериментах та насолоджуйтесь новими смаками разом зі своїми близькими!