Рецепт аджики із зелених помідорів з часником

Рецепт аджики із зелених помідорів з часником
4.7
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг зелених помідорів
  • 300 гр зелених яблук
  • 300 гр болгарського перцю (зеленого кольору)
  • 150-170 мл рослинної олії
  • 2 стручки гострого зеленого перцю
  • невеликий пучок кропу і петрушки
  • 6 зубчиків часнику
  • кілька гілочок кінзи, базиліка і м'яти
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. яблучного оцту
  • 1 ч.л. меленого коріандру
  • 1 ч.л. солі (+ 3-4 ст.л. для засолювання помідорів)

Рецепт:

  1. Зелені помідори вимити, розрізати кожен на 4 рівні часточки. Скласти подрібнені плоди в миску, посолити їх і перемішати. Зелені помідори для аджики повинні настоятися 6 годин у кімнатній температурі. Потім злити рідину, що утворилася, і просушити помідори паперовим рушником.
  2. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати великими скибочками. Гострий перець вимити і видалити плодоніжки (за бажанням можна очистити його від насіння, щоб аджика була не дуже гострою). Яблука очистити від шкірки та серцевини, порізати м'якоть великими шматочками.
  3. Пропустити зелені помідори, яблука та обидва види перцю через м'ясорубку двічі. З'єднати все в одній каструлі та поставити на вогонь. Готувати аджику приблизно 30-40 хвилин при слабкому кипінні, якомога частіше помішуючи.
  4. Зелень промити, часник почистити і пропустити їх через м'ясорубку (можна подрібнити за допомогою блендера). Додати отриману масу в аджику разом із сіллю, цукром, оцтом і олією.
  5. Аджика із зелених помідорів із часником має покипіти ще 10-15 хвилин. Тим часом простерилізувати банки для зберігання на зиму і прокип'ятити кришки протягом 8 хвилин.
  6. Розкласти готову аджику по банках, закатати їх кришками, перевернути догори дном і укутати ковдрою. Залишити банки в такому положенні до повного охолодження і прибрати в темне прохолодне місце.

Аджика зелених помідорів - це не лише пікантний соус для зими, а й справжній шедевр української кухні. Вона поєднує свіжість зелених овочів і трав, вибуховий смак гострого перцю й аромат часнику, створюючи по-справжньому захопливий досвід смаку.