Рецепт аджики із зелених помідорів з часником
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг зелених помідорів
- 300 гр зелених яблук
- 300 гр болгарського перцю (зеленого кольору)
- 150-170 мл рослинної олії
- 2 стручки гострого зеленого перцю
- невеликий пучок кропу і петрушки
- 6 зубчиків часнику
- кілька гілочок кінзи, базиліка і м'яти
- 2 ст.л. цукру
- 1 ст.л. яблучного оцту
- 1 ч.л. меленого коріандру
- 1 ч.л. солі (+ 3-4 ст.л. для засолювання помідорів)
Рецепт:
- Зелені помідори вимити, розрізати кожен на 4 рівні часточки. Скласти подрібнені плоди в миску, посолити їх і перемішати. Зелені помідори для аджики повинні настоятися 6 годин у кімнатній температурі. Потім злити рідину, що утворилася, і просушити помідори паперовим рушником.
- Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати великими скибочками. Гострий перець вимити і видалити плодоніжки (за бажанням можна очистити його від насіння, щоб аджика була не дуже гострою). Яблука очистити від шкірки та серцевини, порізати м'якоть великими шматочками.
- Пропустити зелені помідори, яблука та обидва види перцю через м'ясорубку двічі. З'єднати все в одній каструлі та поставити на вогонь. Готувати аджику приблизно 30-40 хвилин при слабкому кипінні, якомога частіше помішуючи.
- Зелень промити, часник почистити і пропустити їх через м'ясорубку (можна подрібнити за допомогою блендера). Додати отриману масу в аджику разом із сіллю, цукром, оцтом і олією.
- Аджика із зелених помідорів із часником має покипіти ще 10-15 хвилин. Тим часом простерилізувати банки для зберігання на зиму і прокип'ятити кришки протягом 8 хвилин.
- Розкласти готову аджику по банках, закатати їх кришками, перевернути догори дном і укутати ковдрою. Залишити банки в такому положенні до повного охолодження і прибрати в темне прохолодне місце.
Аджика зелених помідорів - це не лише пікантний соус для зими, а й справжній шедевр української кухні. Вона поєднує свіжість зелених овочів і трав, вибуховий смак гострого перцю й аромат часнику, створюючи по-справжньому захопливий досвід смаку.