Желе з яблук у домашніх умовах

Кухня
Інгредієнти:
- 3 середні яблука
- 3 ст. води
- 1 ст. цукру
- 15 г желатину
- кориця за смаком
Рецепт приготування:
- Спочатку промийте соковиті солодкі яблука, розріжте кожне на 4 частини і видаліть серцевину.
- Покладіть часточки яблук у каструлю і залийте чистою фільтрованою водою.
- Додайте цукор і доведіть до кипіння, перемішуючи, щоб всі кристали цукру розтанули і не пригоріли до дна.
- Коли м'якоть яблук стане м'якою, вийміть їх металевим друшляком і розітріть до стану пюре. Приберіть шкірку. Додайте корицю і перемішайте.
- Розчиніть желатин в склянці води за інструкцією. Підігрійте суміш, але не доводьте до кипіння.
- Змішайте яблучно-коричне пюре з желатином і розлийте по формах.
- Коли ласощі повністю застигнуть, вийміть їх і подавайте до столу.
Щоб желе легко вийшло з форми і при цьому зберегло форму, посуд для застигання треба трохи попередньо підігріти в гарячій воді. Головне - не перестаратися, щоб десерт не розтанув. Найкраще з'їсти домашні ласощі за один раз. При тривалому зберіганні желатин втрачає свої властивості.
Тепер ви готові насолоджуватися цим ароматним і ніжним яблучним желе з корицею! Воно підходить як для дітей, так і для дорослих, і завжди викликає по-справжньому чарівний смаковий досвід. Радимо експериментувати і додавати різноманітні фрукти або ягоди для різноманітності смаків. Приготуйте цей десерт і порадуйте себе і близьких смачними солодощами!