Желе з яблук у домашніх умовах

Желе з яблук у домашніх умовах
4.3
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 середні яблука
  • 3 ст. води
  • 1 ст. цукру
  • 15 г желатину
  • кориця за смаком

Рецепт приготування:

  1. Спочатку промийте соковиті солодкі яблука, розріжте кожне на 4 частини і видаліть серцевину.
  2. Покладіть часточки яблук у каструлю і залийте чистою фільтрованою водою.
  3. Додайте цукор і доведіть до кипіння, перемішуючи, щоб всі кристали цукру розтанули і не пригоріли до дна.
  4. Коли м'якоть яблук стане м'якою, вийміть їх металевим друшляком і розітріть до стану пюре. Приберіть шкірку. Додайте корицю і перемішайте.
  5. Розчиніть желатин в склянці води за інструкцією. Підігрійте суміш, але не доводьте до кипіння.
  6. Змішайте яблучно-коричне пюре з желатином і розлийте по формах.
  7. Коли ласощі повністю застигнуть, вийміть їх і подавайте до столу.

Щоб желе легко вийшло з форми і при цьому зберегло форму, посуд для застигання треба трохи попередньо підігріти в гарячій воді. Головне - не перестаратися, щоб десерт не розтанув. Найкраще з'їсти домашні ласощі за один раз. При тривалому зберіганні желатин втрачає свої властивості.

Тепер ви готові насолоджуватися цим ароматним і ніжним яблучним желе з корицею! Воно підходить як для дітей, так і для дорослих, і завжди викликає по-справжньому чарівний смаковий досвід. Радимо експериментувати і додавати різноманітні фрукти або ягоди для різноманітності смаків. Приготуйте цей десерт і порадуйте себе і близьких смачними солодощами!