Інгредієнти:
- 3 л молока 3,2%
- 6 шт. яєць
- 3 ст.л. борошна
- 4 ст.л. картопляного крохмалю
- 1 ч.л. вершкового масла
- сахар, сіль, какао-порошок, цукрова пудра - за смаком
- грецькі горіхи - для прикраси
Рецепт приготування:
- Горіхи висипаємо на лист і подрібнюємо качалкою у крупну крихту.
- Дно каструлі посипаємо невеликою кількістю солі, злегка обливаємо водою і розігріваємо на помірному вогні. Додаємо розігріте молоко і доводимо до кипіння.
- Крохмаль розбавляємо в невеликій кількості води і ретельно перемішуємо, щоб отримати безгрудкову рідину.
- Розбиваємо яйця в окрему миску або чашу міксера. Збиваємо їх на середній швидкості, поступово додаючи просіяне борошно. Доливаємо до отриманої маси розбавлений крохмаль і змішуємо до однорідності.
- Додаємо в молоко стільки цукру, щоб воно стало солодким. Додаємо масло і перемішуємо, поки масло повністю розчиниться. Вливаємо у молоко яєчно-борошняну суміш, постійно помішуючи ложкою або віночком. Доводимо до кипіння на мінімальному вогні.
- Розливаємо отриману масу по залізних або пластикових формах. Посипаємо цукровою пудрою.
- Покриваємо всю поверхню ласощі какао-порошком, потім розподіляємо його пензлем або щіточкою з тонкими ворсинками.
- Прикрашаємо подрібненими горіхами. Ставимо смакоту в холодильник на 6 годин.
Під час завершального етапу приготування важливо розподіляти какао не руками, а легкими інструментами. В іншому випадку рідка маса затремтить і на ній залишаться незграбні сліди від пальців. За дотримання цього простого правила можна приготувати ідеально рівний і красивий пудинг.
Приготуйте цей чарівний шоколадний пудинг і насолоджуйтеся найсмачнішими десертами разом з вашими близькими! Смачного!