Рецепт пудингу в домашніх умовах

Рецепт пудингу в домашніх умовах
4.1
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня
 

Інгредієнти:

  • 3 л молока 3,2%
  • 6 шт. яєць
  • 3 ст.л. борошна
  • 4 ст.л. картопляного крохмалю
  • 1 ч.л. вершкового масла
  • сахар, сіль, какао-порошок, цукрова пудра - за смаком
  • грецькі горіхи - для прикраси

Рецепт приготування:

  1. Горіхи висипаємо на лист і подрібнюємо качалкою у крупну крихту.
  2. Дно каструлі посипаємо невеликою кількістю солі, злегка обливаємо водою і розігріваємо на помірному вогні. Додаємо розігріте молоко і доводимо до кипіння.
  3. Крохмаль розбавляємо в невеликій кількості води і ретельно перемішуємо, щоб отримати безгрудкову рідину.
  4. Розбиваємо яйця в окрему миску або чашу міксера. Збиваємо їх на середній швидкості, поступово додаючи просіяне борошно. Доливаємо до отриманої маси розбавлений крохмаль і змішуємо до однорідності.
  5. Додаємо в молоко стільки цукру, щоб воно стало солодким. Додаємо масло і перемішуємо, поки масло повністю розчиниться. Вливаємо у молоко яєчно-борошняну суміш, постійно помішуючи ложкою або віночком. Доводимо до кипіння на мінімальному вогні.
  6. Розливаємо отриману масу по залізних або пластикових формах. Посипаємо цукровою пудрою.
  7. Покриваємо всю поверхню ласощі какао-порошком, потім розподіляємо його пензлем або щіточкою з тонкими ворсинками.
  8. Прикрашаємо подрібненими горіхами. Ставимо смакоту в холодильник на 6 годин.

Під час завершального етапу приготування важливо розподіляти какао не руками, а легкими інструментами. В іншому випадку рідка маса затремтить і на ній залишаться незграбні сліди від пальців. За дотримання цього простого правила можна приготувати ідеально рівний і красивий пудинг.

Приготуйте цей чарівний шоколадний пудинг і насолоджуйтеся найсмачнішими десертами разом з вашими близькими! Смачного!