Печиво Савоярді для тірамісу

Печиво Савоярді для тірамісу
4.1
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 білка
  • 2 жовтка
  • 60 г цукру
  • 50 г борошна
  • 30 г цукрової пудри

Рецепт приготування:

Савоярді — це бісквітне печиво з хрусткою скоринкою, ідеальне не тільки для відомого десерту, але й як ароматне доповнення до чаю. З вказаної кількості інгредієнтів виходить 24 штуки. Час приготування — 30 хвилин.

  1. В глибоку та широку ємність викладіть 30 г цукру та жовтки. Збивайте інгредієнти до отримання світлої, майже білої, та дуже пишної, густої маси. Можна скористатися віночком або блендером для прискорення процесу.
  2. У окремій чаші чистим віночком збийте білки. Як тільки з'явиться легка піна, додавайте залишок цукру малими порціями та збивайте до утворення міцних піків.
  3. Обережно змішайте білки та жовтки, рухаючи лопаткою зверху вниз, щоб не втратити повітряності маси.
  4. Борошно просійте двічі, а потім додайте малими порціями до білково-жовткової маси, досягаючи однорідної та густої консистенції.
  5. Перекладіть тісто в кондитерський мішок з круглою насадкою або використайте звичайний пакет, обрізавши куточок.
  6. Лист застеліть пекарською бумагою. На неї можна нанести розмітку майбутнього печива (12x3 см) і заповнити тістом.
  7. Посипте печиво пудрою у два шари, роблячи невелику паузу між посипаннями для створення хрусткої скоринки.
  8. Випікайте при температурі 180 градусів до золотистої скоринки.

Додатковий секрет:

Спробуйте додати до тіста трохи ваніліну або есенції для надання печиву ще більшого аромату.