Печиво Савоярді для тірамісу
Кухня
Інгредієнти:
- 3 білка
- 2 жовтка
- 60 г цукру
- 50 г борошна
- 30 г цукрової пудри
Рецепт приготування:
Савоярді — це бісквітне печиво з хрусткою скоринкою, ідеальне не тільки для відомого десерту, але й як ароматне доповнення до чаю. З вказаної кількості інгредієнтів виходить 24 штуки. Час приготування — 30 хвилин.
- В глибоку та широку ємність викладіть 30 г цукру та жовтки. Збивайте інгредієнти до отримання світлої, майже білої, та дуже пишної, густої маси. Можна скористатися віночком або блендером для прискорення процесу.
- У окремій чаші чистим віночком збийте білки. Як тільки з'явиться легка піна, додавайте залишок цукру малими порціями та збивайте до утворення міцних піків.
- Обережно змішайте білки та жовтки, рухаючи лопаткою зверху вниз, щоб не втратити повітряності маси.
- Борошно просійте двічі, а потім додайте малими порціями до білково-жовткової маси, досягаючи однорідної та густої консистенції.
- Перекладіть тісто в кондитерський мішок з круглою насадкою або використайте звичайний пакет, обрізавши куточок.
- Лист застеліть пекарською бумагою. На неї можна нанести розмітку майбутнього печива (12x3 см) і заповнити тістом.
- Посипте печиво пудрою у два шари, роблячи невелику паузу між посипаннями для створення хрусткої скоринки.
- Випікайте при температурі 180 градусів до золотистої скоринки.
Додатковий секрет:
Спробуйте додати до тіста трохи ваніліну або есенції для надання печиву ще більшого аромату.