Торт "Трухлявий пень"
Кухня
Інгредієнти:
- 3 ст. борошна
- 350 г цукру
- 2 яйця
- 700 г сметани
- 100 г варення
- 100 г родзинок
- 1 лимон
- 0,5 ч.л. соди
- 150 г шоколаду
- 50 г масла
Рецепт приготування:
- На водяній бані збиваємо яйця до утворення піни, залишаємо охолоджуватися.
- Додаємо 150 г цукру, включаємо блендер для розчинення цукрової крихти.
- Додаємо варення, просіяне борошно, 200 мл сметани та соду. Замішуємо тісто.
- Форму застилаємо пергаментом, змащуємо маслом, виливаємо бісквітне тісто та випікаємо 30-40 хвилин при 180°C.
- Родзинки замочуємо в окропі, тим часом тремо лимонну цедру.
- Змішуємо залишки цукру зі сметаною, збиваємо до однорідності.
- 2/3 сметанної маси відкладаємо, решту змішуємо з цедрою та родзинками.
- Бісквіт розрізаємо на 3 коржі, кожен промазуємо кремом, складаємо торт. Верх прикрашаємо залишками крему. Відправляємо в холодильник на 2 години.
- На водяній бані топимо шоколад з маслом, мішаємо до однорідності. Охолоджуємо.
- Обмазуємо боки торта глазур’ю, робимо узори виделкою. На верху вирізаємо деревні кільця.
- Ставимо в холодильник на 6 годин. Але краще залишити торт там на всю ніч.
Додаткова інформація:
Торт «Трухлявий пень» - це не тільки смачний, але й оригінальний десерт, який здивує ваших гостей своїм виглядом. Він імітує текстуру та зовнішній вигляд деревного пня, додавання лимонної цедри надає особливу пікантність, а шоколадна глазур забезпечує насичений смак. Торт ідеально підходить для святкового столу або як десерт до чаю чи кави. Його можна прикрасити свіжими фруктами або ягодами для додання додаткової свіжості.