Торт "Трухлявий пень"

Торт "Трухлявий пень"
3.9
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 ст. борошна
  • 350 г цукру
  • 2 яйця
  • 700 г сметани
  • 100 г варення
  • 100 г родзинок
  • 1 лимон
  • 0,5 ч.л. соди
  • 150 г шоколаду
  • 50 г масла

Рецепт приготування:

  1. На водяній бані збиваємо яйця до утворення піни, залишаємо охолоджуватися.
  2. Додаємо 150 г цукру, включаємо блендер для розчинення цукрової крихти.
  3. Додаємо варення, просіяне борошно, 200 мл сметани та соду. Замішуємо тісто.
  4. Форму застилаємо пергаментом, змащуємо маслом, виливаємо бісквітне тісто та випікаємо 30-40 хвилин при 180°C.
  5. Родзинки замочуємо в окропі, тим часом тремо лимонну цедру.
  6. Змішуємо залишки цукру зі сметаною, збиваємо до однорідності.
  7. 2/3 сметанної маси відкладаємо, решту змішуємо з цедрою та родзинками.
  8. Бісквіт розрізаємо на 3 коржі, кожен промазуємо кремом, складаємо торт. Верх прикрашаємо залишками крему. Відправляємо в холодильник на 2 години.
  9. На водяній бані топимо шоколад з маслом, мішаємо до однорідності. Охолоджуємо.
  10. Обмазуємо боки торта глазур’ю, робимо узори виделкою. На верху вирізаємо деревні кільця.
  11. Ставимо в холодильник на 6 годин. Але краще залишити торт там на всю ніч.

Додаткова інформація:

Торт «Трухлявий пень» - це не тільки смачний, але й оригінальний десерт, який здивує ваших гостей своїм виглядом. Він імітує текстуру та зовнішній вигляд деревного пня, додавання лимонної цедри надає особливу пікантність, а шоколадна глазур забезпечує насичений смак. Торт ідеально підходить для святкового столу або як десерт до чаю чи кави. Його можна прикрасити свіжими фруктами або ягодами для додання додаткової свіжості.