Чізкейк із сиру без випічки

Чізкейк із сиру без випічки
4.2
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • вершки 33% жирності — 200 мл
  • пісочне печиво — 180 г
  • нежирний сир — 600 г
  • вершкове масло — 100 г
  • молоко 2,5% — 100 мл
  • цукрова пудра — 200 г
  • желатин (порошком) — 1 ст.л.
  • вода — 50 мл
  • ванілін — 1 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Наливаємо у мірний стакан воду та розводимо в ній желатин. Залишаємо набухати.
  2. Ретельно подрібнюємо печиво. Важливо не перестаратися, щоб воно не перетворилося на борошно. Перекладаємо в окрему миску.
  3. Топимо на повільному вогні масло і поступово вливаємо до печива, замішуючи тісто.
  4. Застилаємо форму кондитерським папером і викладаємо готову масу, рівномірно розподіляючи її по дну. Ущільнюємо та ставимо в холодильник.
  5. Збиваємо вершки, поступово додаючи до них пудру. Коли вершки загуснуть, додаємо ванілін, змішуємо 1-2 хвилини.
  6. Протираємо сир через сито або швидко подрібнюємо блендером до однорідної маси. Додаємо його до вершків, перемішуючи.
  7. Желатин прогріваємо до повного розчинення, постійно помішуючи, або ставимо на 2-3 хвилини в мікрохвильовку. Вливаємо його в сирну масу, досягаючи однорідності.
  8. Заливаємо білу суміш поверх печива і ставимо форму в холодильник на 4 години.

Готовий чізкейк можна прикрасити шоколадною крихтою, ягодами, цукатами або покрити глазур'ю та джемом. Вітаються будь-які фантазії. Або ж подати до столу у класичному білому варіанті.


Додаткова інформація:

Чізкейк — це відомий десерт, який має багато варіацій по всьому світу. Його історія сягає стародавньої Греції. Сучасні версії допускають різноманітні ароматизатори, такі як шоколад, кава, фрукти та навіть спеції. Чізкейк може бути запеченим або незапеченим, з різними видами основи — від пісочного тіста до горіхової крихти. Вибір начинки та оздоблення може варіюватися в залежності від особистих переваг, роблячи кожен чізкейк унікальним кулінарним твором.