Зефір із яблук у домашніх умовах
Кухня
Інгредієнти:
- яблука – 4 шт.
- цукор – 700 г
- яєчний білок – 1 шт.
- агар-агар – 9 г
- фільтрована вода – 150 мл
- цукрова пудра
- ванілін – 1 щіпка
Спосіб приготування:
- Агар-агар змішайте з водою і залиште на декілька хвилин для набухання в маленькій каструльці.
- Промиті яблука розріжте на дві рівні частини і видаліть серцевину з насінням.
- Очищені фрукти запікайте в духовці не більше п'яти хвилин. За допомогою чайної ложки вийміть м'якоть яблук з шкірки. Усю витягнуту м'якоть помістіть у глибоку ємність для блендера.
- Подрібніть вміст ємності до однорідного пюре. Додайте ванілін і половину порції цукру, щоб він розчинився в яблучній суміші.
- На середній вогонь поставте каструлю з агар-агаром і, постійно помішуючи, доведіть рідину до кипіння.
- Додайте залишок цукру та варіть сироп близько п'яти хвилин. Перевірте, якщо стікаюча рідина з ложки почне утворювати тонкі "ниточки", значить сироп готовий.
- Яєчний білок змішайте з яблучною масою та збивайте до утворення пишної суміші.
- Тонким струмком вливайте сироп, не перестаючи збивати. Після цього процесу маса повинна збільшитися в об'ємі кілька разів. Продовжуйте збивати до утворення твердих піків.
- Перекладіть зефірну масу на стіл, застелений папером, за допомогою кондитерського мішка.
- Залиште до повного підсихання при кімнатній температурі.
Зберігайте готовий десерт у пластиковому контейнері, щоб він залишався ніжним і смачним.
Доповнення:
Домашній зефір – це не тільки смачний десерт, але й чудова можливість експериментувати з різними смаками. Ви можете спробувати додати до зефірної маси натуральні фруктові або ягідні пюре, наприклад, полуницю або малину, для отримання різноманітних відтінків смаку та кольору. Також можна замінити частину цукру на мед або кленовий сироп, щоб додати зефіру особливої нотки.