Желе з червоної смородини на зиму

Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг стиглої смородини
- 150 мл очищеної води
- 1 кг цукру
Рецепт приготування:
Желе з червоної смородини - смакота, яка легко готується. Дотримуючись інструкції, ви зможете насолодитися цим десертом протягом всієї зими.
- Стиглу червону смородину ретельно вимивають.
- У каструлю наливають воду і доводять до кипіння, а потім додають ягоди та знову доводять до кипіння.
- Варять ягоди на повільному вогні протягом п'яти хвилин, щоб смородина виділила сік.
- Воду зливають у окремий посуд, а ягоди перекладають у сито і ретельно перетирають, щоб отримати однорідну масу.
- Залишки ягід викидають, так як вони більше не знадобляться.
- До соку зі смородини додають цукор і перемішують.
- Каструлю знову ставлять на вогонь і доводять масу до кипіння, потім варять ягоди близько п'ятнадцяти хвилин без кришки, щоб зайвий розчин випаровувався.
- Не допускається закипання суміші, інакше пектин може втратити свої властивості.
- Гаряче желе наливають у підготовлені банки і щільно закривають кришками, після чого утеплюють заготівлі до охолодження.
Якщо в ягодах міститься мало пектину, то желе може стати густим не відразу, це може зайняти близько місяця. Це чудовий додаток до солодких десертів, ароматних млинців і оладок. Насолоджуйтесь!