Желе з червоної смородини на зиму

Желе з червоної смородини на зиму
4.8
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг стиглої смородини
  • 150 мл очищеної води
  • 1 кг цукру

Рецепт приготування:

Желе з червоної смородини - смакота, яка легко готується. Дотримуючись інструкції, ви зможете насолодитися цим десертом протягом всієї зими.

  1. Стиглу червону смородину ретельно вимивають.
  2. У каструлю наливають воду і доводять до кипіння, а потім додають ягоди та знову доводять до кипіння.
  3. Варять ягоди на повільному вогні протягом п'яти хвилин, щоб смородина виділила сік.
  4. Воду зливають у окремий посуд, а ягоди перекладають у сито і ретельно перетирають, щоб отримати однорідну масу.
  5. Залишки ягід викидають, так як вони більше не знадобляться.
  6. До соку зі смородини додають цукор і перемішують.
  7. Каструлю знову ставлять на вогонь і доводять масу до кипіння, потім варять ягоди близько п'ятнадцяти хвилин без кришки, щоб зайвий розчин випаровувався.
  8. Не допускається закипання суміші, інакше пектин може втратити свої властивості.
  9. Гаряче желе наливають у підготовлені банки і щільно закривають кришками, після чого утеплюють заготівлі до охолодження.

Якщо в ягодах міститься мало пектину, то желе може стати густим не відразу, це може зайняти близько місяця. Це чудовий додаток до солодких десертів, ароматних млинців і оладок. Насолоджуйтесь!