Як сушити абрикоси на курагу в домашніх умовах

Як сушити абрикоси на курагу в домашніх умовах
4.5
(10)
Метод: На грилі
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 кг абрикосів
  • 1 л води
  • 1 кг цукру

Рецепт приготування:

  1. Виберіть стиглі, щільні плоди без дефектів.
  2. Добре промийте і обсушіть їх. Розріжте плоди навпіл і вийміть кісточки.
  3. Розігрійте 1 літр води в каструлі. Додайте цукор і доведіть сироп до кипіння.
  4. Покладіть половинки абрикосів, і якщо сироп починає кипіти, зніміть з вогню.
  5. Накрийте каструлю кришкою і залиште абрикоси протягом 8-12 годин.
  6. Осторожно вилийте сироп (його можна закатати на зиму в банках) і перекладіть фруктові половинки на друшляк.
  7. Розкладіть їх на рівній тарілці, щоб позбутися від надлишку солодкої рідини.
  8. Перекладіть трохи висохлі абрикоси на лотки електросушилки, залишаючи невеликі проміжки між ними для вільного руху гарячого повітря.
  9. Сушіть курагу при 50 °C протягом 2-3 годин, потім підвищіть температуру до 60 °C. За 2 години до закінчення знову знизьте температуру на 10 градусів.
  10. Час приготування залежить від розміру абрикосів і вологості, що міститься в плодах. Зазвичай сушка займає від 8 до 12 годин.
  11. Зберігайте готову курагу в герметичних контейнерах у холодильнику або в стерильних скляних банках, де дно вирівняно папером для випічки.

Якщо у вас немає спеціального обладнання, ви можете в'ялити абрикосову курагу у конвекційній печі, духовці або навіть на сонці. В будь-якому випадку, домашня заготівля збереже вітаміни і смак літнього фрукту. Насолоджуйтесь цим чудовим лакомством!