Торт Графські руїни – класичний рецепт

Торт Графські руїни – класичний рецепт
3.7
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Інгредієнти для коржів:

  • какао - 2 ст. л.
  • яйця - 2 шт.
  • цукор - 200 г
  • сода - 1,5 ч. л.
  • борошно - 250 г
  • жирна сметана - 250 г

Інгредієнти для крему:

  • жирна сметана - 500 г
  • цукрова пудра - 200 г
  • екстракт ванілі - за смаком

Інгредієнти для глазурі:

  • сметана - 4 ст. л.
  • вершкове масло - 100 г
  • цукор - 4 ст. л.
  • какао - 4 ст. л.

Рецепт приготування:

  1. У великій мисці збийте яйця з цукром, додайте сметану та борошно.
  2. Погасіть соду лимонним соком і додайте її до тіста, перемішуючи.
  3. Розділіть тісто на дві частини. Одну частину просто вилийте в форму, а до іншої додайте какао.
  4. Випікайте коржі при температурі 180 градусів, кожний протягом приблизно 20 хвилин.
  5. Після випікання коржів залиште їх охолодитися.
  6. Для крему змішайте сметану з цукровою пудрою.
  7. Розділіть білий корж на два шари і розріжте шоколадну основу на великі кубики.
  8. Перший білий корж промажте кремом, покладіть його на основу (відповідну тарілку), потім покладіть другий і також промажте кремом.
  9. Вмочіть кожний шоколадний кубик в крем і розташовуйте їх на коржі.
  10. Для глазурі сметану, какао, цукор та вершкове масло розтопіть на водяній бані.
  11. Викладіть отриману шоколадну масу на торт і відправте десерт в холодильник на три години.

Важливо:

Замість глазурі можна використовувати розтоплений чорний шоколад. Торт можна прикрасити горіхами чи посипати подрібленим чорносливом, курагою чи цукатами. Також, за бажанням, соду можна замінити розпушувачем для тіста. Насолоджуйтесь цим неперевершеним десертом! Смачного!