Вегетаріанський пиріг з чорницею з прісного тіста
Кухня
Інгредієнти:
- борошно - 350 г
- рослинна олія - 4 ст.л.
- сіль - 1 ч.л.
- цукор (до тіста) - 0,5 ст.л.
- тростинний цукор (до начинки) - 1 ст.л.
- фруктовий сік або холодна вода - 4 ст.л.
- чорниця - 400 г
- крохмаль - 20 г
- мускатний горіх і кориця - щіпка
Рецепт приготування:
Цей рецепт дуже простий і підходить навіть для початківців у готуванні.
- Спочатку потрібно змішати всі сухі інгредієнти для тіста: сіль, цукор і борошно.
- Додайте сік і рослинну олію до сухої суміші і добре перемішайте. В результаті отримаєте м'яке розсипчасте тісто.
- Промиті і обсушені ягоди об'єднайте з тростинним цукром, спеціями і крохмалем - це стане начинкою.
- Змастіть форму олією і розподіліть більше половини тіста рівномірно, утворюючи краї. На тісто покладіть ягідну начинку.
- Решту тіста подрібніть руками на невеликі шматочки і посипте поверхню пирога цією крихтою.
- Випікайте пиріг приблизно годину у попередньо розігрітій духовці (температура - 200 градусів).
- Вийміть ароматний пиріг і дайте йому добре охолонути.
Важливо:
Не намагайтеся різати чорничний десерт, доки він не охолоне! В гарячому вигляді він розсипається, а начинка може витікти назовні.
Цей смачний чорничний пиріг з мускатним горіхом стане чудовим додатком до вашого чаю або кави. Приготуйте його і порадуйте себе та близьких!