Торт "Еклерова вежа" (або "Карпатка")

Торт "Еклерова вежа" (або "Карпатка")
4.7
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 мл молока
  • 300 г м'якого вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 150 г просіяного борошна
  • 100 мл негазованої води
  • 50 г крохмалю
  • 6 яєць
  • 0,5 ч.л. солі
  • 0,5 лимону
  • цукрова пудра для прикраси

Рецепт приготування:

  1. У глибокій каструлі змішайте воду, молоко (100 мл), масло (50-100 г) та сіль. Поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння.
  2. Тут же додайте борошно, добре перемішайте до однорідної консистенції, після чого вимкніть плиту.
  3. Зачекайте, доки маса остигне, і по черзі вбийте 4 яйця.
  4. Поділіть її на дві частини і ложкою "намалюйте" малюнок, щоб утворились горбики. Випікайте коржі в розігрітій духовій шафі (200 градусів) приблизно 25-35 хвилин.
  5. Для крему з'єднайте те, що залишилось: яйця, цукор та картопляний крохмаль.
  6. У невеликій каструлі доведіть молоко до кипіння і поділіть його на 2 частини.
  7. Першу частину тонким струмочком перелийте до сухих інгредієнтів. Не забудьте помішувати склад віночком.
  8. Відкладену другу частину молока знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння і вже в нього влийте яєчно-крохмальну масу. Варіть крем до загусання і дайте йому повністю охолонути.
  9. Масло збийте до отримання білого кольору, після чого поступово додавайте до нього заварний крем. Продовжуйте збивати на середній швидкості міксеру до однорідного стану. На кінець додайте вичавлений з лимона сік.
  10. Збираємо торт, повністю промастивши його заварним кремом. Ставимо десерт в холодильник на 8-10 годин.
  11. Перед подачею посипаємо торт цукровою пудрою або тертим шоколадом (чорним).

Важливо:

Головною рекомендацією для успішного приготування заварного тіста є добре розігріта духовка. Насолоджуйтесь цим смачним десертом разом із родиною та друзями!