Легкий рецепт ягідного десерту

Легкий рецепт ягідного десерту
3.8
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • сметана будь-якої жирності – 500 г
  • цукор – 1 ст.л.
  • желатин – 3 ст.л.
  • бісквіт – 300 г
  • полуниця – 200 г
  • виноград – 150 г
  • смородина – 100 г
  • ківі – 1 шт.

Із зазначеної кількості продуктів виходить 6 порцій десерту. Кожна порція містить лише 460 ккал. Замість винограду можна використовувати малину, ожину, вишню, а також регулювати кількість цукру в десерті та замінювати бісквіт будь-яким печивом на ваш смак.

Рецепт приготування:

 

  1. Спочатку залийте желатин чистою прохолодною водою (0,5 склянки) і залиште приблизно на півгодини для набухання.
  2. Збивайте сметану з цукром до того моменту, коли цукор розчиниться. Для збивання підходить міксер на високій швидкості.
  3. Підігрійте желатин, щоб він розчинився і став однорідною масою, але не доводьте до кипіння.
  4. Поступово додавайте розчинений желатин до сметани, аккуратно помішуючи.
  5. Ягоди перед тим ретельно промийте і переберіть.
  6. Викладіть стінки і дно глибокої миски харчовою плівкою.
  7. Розкладіть ягоди на дно, чергуючи їх з декількома круглими шматочками ківі, зверху покрийте подрібненим бісквітом або печивом. Шар не повинен бути товстим.
  8. Далі по черзі складайте шари.
  9. Залийте сметаною з желатином і помістіть в холодильник.

Для повного застигання ягідного десерту потрібно тримати його в холодильнику принаймні 2 години. Перед подачею аккуратно викладіть його на тарілку, перевернувши миску. Можна прикрасити свіжою м'ятою. Смачного!

Цей десерт не тільки неймовірно смачний, але й дуже красивий. Його можна подавати на будь-якому святі чи особливому випадку, і він завжди буде вражати гостей своєю виглядом та смаком. Також, цей рецепт дозволяє вам експериментувати зі складом ягід та печива, щоб створити свій унікальний смаковий букет.

До речі:

Якщо ви вважаєте, що викладати шари – це занадто довго, можна перебити міксером фрукти разом зі сметаною та желатином, тоді десерт набуде насиченого кольору (як на фото) та оригінального смаку.