Легкий рецепт ягідного десерту
Інгредієнти:
- сметана будь-якої жирності – 500 г
- цукор – 1 ст.л.
- желатин – 3 ст.л.
- бісквіт – 300 г
- полуниця – 200 г
- виноград – 150 г
- смородина – 100 г
- ківі – 1 шт.
Із зазначеної кількості продуктів виходить 6 порцій десерту. Кожна порція містить лише 460 ккал. Замість винограду можна використовувати малину, ожину, вишню, а також регулювати кількість цукру в десерті та замінювати бісквіт будь-яким печивом на ваш смак.
Рецепт приготування:
- Спочатку залийте желатин чистою прохолодною водою (0,5 склянки) і залиште приблизно на півгодини для набухання.
- Збивайте сметану з цукром до того моменту, коли цукор розчиниться. Для збивання підходить міксер на високій швидкості.
- Підігрійте желатин, щоб він розчинився і став однорідною масою, але не доводьте до кипіння.
- Поступово додавайте розчинений желатин до сметани, аккуратно помішуючи.
- Ягоди перед тим ретельно промийте і переберіть.
- Викладіть стінки і дно глибокої миски харчовою плівкою.
- Розкладіть ягоди на дно, чергуючи їх з декількома круглими шматочками ківі, зверху покрийте подрібненим бісквітом або печивом. Шар не повинен бути товстим.
- Далі по черзі складайте шари.
- Залийте сметаною з желатином і помістіть в холодильник.
Для повного застигання ягідного десерту потрібно тримати його в холодильнику принаймні 2 години. Перед подачею аккуратно викладіть його на тарілку, перевернувши миску. Можна прикрасити свіжою м'ятою. Смачного!
Цей десерт не тільки неймовірно смачний, але й дуже красивий. Його можна подавати на будь-якому святі чи особливому випадку, і він завжди буде вражати гостей своєю виглядом та смаком. Також, цей рецепт дозволяє вам експериментувати зі складом ягід та печива, щоб створити свій унікальний смаковий букет.
До речі:
Якщо ви вважаєте, що викладати шари – це занадто довго, можна перебити міксером фрукти разом зі сметаною та желатином, тоді десерт набуде насиченого кольору (як на фото) та оригінального смаку.