Як зробити крем для торта в домашніх умовах
Кухня
Інгредієнти:
- 3-4 плитки білого пористого шоколаду (250 г)
- 125 г вершкового масла
- 5 ст.л. вершків
Рецепт приготування:
Кожній господині знадобиться наш рецепт ідеального крему для торта.
- Розігрійте вершки на повільному вогні. Кип'ятіть їх не потрібно. Як тільки на поверхні з'являться перші бульбашки, зніміть посуд з вершками з плити.
- Розламайте плитки на невеликі шматочки та додайте до вершків.
- Ретельно збийте масу віночком до однорідного стану.
- Коли всі шматочки шоколаду повністю розтопляться, додайте до суміші тепле вершкове масло.
- Потім знову віночком перемішайте всі інгредієнти в однорідну масу.
- Залиште крем охолонути, а потім відправте його в холодильник.
- Через кілька годин вийміть ганаш і збийте його міксером 3-4 хвилини, щоб він став більш повітряним і збільшився в об'ємі.
- Охолоджений крем залиште ще годину в холодильнику та змастіть ним торт.
Якщо збільшити порцію вершків або вибрати продукт з меншою жирністю, то ганаш стане глазур'ю. І навпаки, додавши більше шоколаду, можна перетворити крем для торта в окремий десерт. І саме його зазвичай використовують для начинки трюфелів.
Інгредієнти та рецепт ганашу - це важлива складова успішного торта. Експериментуйте зі співвідношенням інгредієнтів, щоб створити самий смачний та неперевершений ганаш для вашого наступного витвору кулінарного мистецтва!