Желе з білої смородини

Желе з білої смородини
4.2
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 г білої смородини
  • 450 г цукру

Рецепт приготування:

  1. Ягоди білої смородини відокремте від гілочок, покладіть у каструлю та залийте кип'ятком. Поставте каструлю на вогонь та доведіть до кипіння.
  2. Відразу після закипання зніміть каструлю з вогню, злийте воду, ретельно розітріть смородину картоплем'ялкою або пестиком.
  3. Протріть ягоди спочатку через друшляк, а отриманий сік пропустіть через сито, щоб позбутися від дрібних кісточок.
  4. З'єднайте смородиновий сік із цукром, поставте на середній вогонь та варіть, постійно помішуючи, до легкого загусання.
  5. Як тільки желе почне загусати (приблизно за півгодини) - перелийте його в чисту або стерильну банку та закрийте чистою/закрутіть стерильною кришкою.
  6. Смородинове желе зберігайте близько тижня у чистій банці у холодильнику або від кількох місяців до року у стерильному контейнері разом з іншими заготівлями на зиму.

Підказка:

Желе чудово підходить як "гарнір" до млинців, воно додає свіжий смак йогуртам або морозиву, а також може стати гарним подарунком для близьких. Експериментуйте з іншими ягодами, щоб створити унікальний смак, який сподобається всім!