Желе з білої смородини
Кухня
Інгредієнти:
- 600 г білої смородини
- 450 г цукру
Рецепт приготування:
- Ягоди білої смородини відокремте від гілочок, покладіть у каструлю та залийте кип'ятком. Поставте каструлю на вогонь та доведіть до кипіння.
- Відразу після закипання зніміть каструлю з вогню, злийте воду, ретельно розітріть смородину картоплем'ялкою або пестиком.
- Протріть ягоди спочатку через друшляк, а отриманий сік пропустіть через сито, щоб позбутися від дрібних кісточок.
- З'єднайте смородиновий сік із цукром, поставте на середній вогонь та варіть, постійно помішуючи, до легкого загусання.
- Як тільки желе почне загусати (приблизно за півгодини) - перелийте його в чисту або стерильну банку та закрийте чистою/закрутіть стерильною кришкою.
- Смородинове желе зберігайте близько тижня у чистій банці у холодильнику або від кількох місяців до року у стерильному контейнері разом з іншими заготівлями на зиму.
Підказка:
Желе чудово підходить як "гарнір" до млинців, воно додає свіжий смак йогуртам або морозиву, а також може стати гарним подарунком для близьких. Експериментуйте з іншими ягодами, щоб створити унікальний смак, який сподобається всім!