Домашні круасани

Домашні круасани
4.0
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 315 г борошна
  • 250 г вершкового масла
  • 120 мл молока
  • 1 яйце
  • 1,5 ст.л. цукру
  • 7 г сухих дріжджів
  • 0,5 ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Просійте 300 г борошна разом з сухими дріжджами, цукром та сіллю в одну миску. Перемішайте.
  2. Тонким струмком влийте тепле молоко у суміш борошна, постійно помішуючи ложкою.
  3. За допомогою міксеру зі спеціальними насадками для тіста (або руками) вимішайте тісто на низькій швидкості протягом 2 хвилин, потім збільшіть швидкість до максимуму та вимішуйте ще 3-4 хвилини до отримання м'якого та еластичного тіста.
  4. Заверніть тісто в харчову плівку та поставте у холодильник на ніч.
  5. Для масляної заготівлі наріжте вершкове масло невеликими шматочками та змішайте з 10-15 г борошна. Вимішайте міксером до однорідної консистенції. Сформуйте брусок, заверніть у плівку та також залиште в холодильнику на ніч.
  6. Розкатайте настояне тісто в прямокутник товщиною 6-7 мм.
  7. Вийміть масло з холодильника, розкладіть брусок на тісті впоперек прямокутника. Огорніть тісто навколо масла.
  8. Розтягуйте тісто в обидві сторони, рівномірно розподіляючи масло всередині.
  9. Знову заверніть тісто у плівку та поставте в холодильник на декілька годин.
  10. Повторюйте процес розкатування, складання та охолодження тіста два рази.
  11. Після останнього розкатування наріжте тісто на трикутники, розтягніть їх та згорніть у круасани.
  12. Розкладіть круасани на листі, змастіть їх яєчною сумішшю та залиште для підйому.
  13. Після підйому, знову змастіть круасани яєчною сумішшю та випікайте в духовці до золотистої скоринки при 180°C протягом 12-17 хвилин.
  14. Охолодіть готові круасани та насолоджуйтеся їх неперевершеним смаком!

Домашні круасани - це кулінарна магія, що зближує нас із французькою гастрономічною спадщиною. Спробуйте додати різноманітні начинки, щоб знайти свій унікальний смак. Це ідеальний спосіб розпочати день або влаштувати смачненьку перерву. Бажаємо вам смачного та вдалих кулінарних подорожей!