Ванільний пудинг

Ванільний пудинг
3.8
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 мл молока 2,5%
  • 250 мл вершків 20% або 0,5 л вершків 10%
  • 3 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю (або картопляного)
  • 1 яичний жовток
  • 2 краплі ванільної есенції (або половина стручка ванілі, або щіпка сухого ваніліну)

Рецепт приготування:

  1. З'єднати молоко з вершками в одній посудині та ретельно перемішати. Половину суміші перелити у каструлю та поставити на невеликий вогонь. Розрізати ванільний стручок навпіл, вибрати з половини насіння і додати їх до каструлі.
  2. У великій мисці змішати кукурудзяний крахмал з цукром, додати щіпку ваніліну, жовток і трохи молоко-сливкової суміші. Ретельно змішати всі інгредієнти за допомогою віночку до однорідності.
  3. Довести другу половину молочно-вершкової суміші до кипіння, постійно помішуючи. Швидко та енергійно перемішуючи крахмальну суміш, вливати до неї ванільне або звичайне кип'ячене молоко зі сливками.
  4. Перенести все на невеликий вогонь і варити протягом 2 хвилин при слабкому кипінні, постійно помішуючи віночком. Зняти каструлю з вогню, поставити її в більшу миску, наповнену холодною водою, і помішувати пудинг всередині каструлі, щоб він рівномірно охолодився.
  5. Перелити охолоджений ванільний пудинг в креманки або формочки, після чого залишити в холодильнику на ніч. Вранці можна вийняти формочки з холодильника, прикрасити ванільний пудинг на свій смак (тертим шоколадом, ягодами, кокосовою стружкою тощо) і подавати до столу. Смачного!

Завершення:

Цей ванільний пудинг - ідеальний варіант для солодкого десерту або сніданку. Його ніжна текстура і аромат просто зачаровують. Спробуйте різноманітні топінги, такі як свіжі ягоди, горіхи або шоколадну стружку, щоб надати йому особливий шарм. Додайте цей рецепт до свого кулінарного арсеналу та насолоджуйтесь чарівним смаком пудингу кожного разу!